30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Kukla Festivali sürüyor

Edirne ve Kırklareli'nde, 1. Uluslararası Trakya Kukla Festivali kapsamında, ilköğretim okulu öğrencilerine Romanya ve Bulgaristan'dan gelen ekipler, kukla gösterileriyle eğlenceli dakikalar yaşattı.

Bulgar kukla sanatçıları, Edirne Koleji Salonu'nda 2 seans halinde, kentteki okullarda eğitim gören yaklaşık 1000 öğrenciye gösterilerini sundu.

Kırklareli Kültür Merkezi'nde ise Romanya Vasilchci Kukla Tiyatrosu kukla sanatçıları, 2 seans halinde 600 dolayında öğrenciye gösteri yaptı. 

Uçan Eller Kuklaevi Organizasyon Sorumlusu Mesut Sarıoğlu, gösterilerin, öğrencilerin düş güçlerini zenginleştirmede büyük rol oynadığını söyledi.

7 Nisan Pazartesi günü sona erecek festivalde Kazakistan, Bulgaristan ve Romanya'dan 6 kukla tiyatrosu ile Türkiye'den 4 tiyatro ekibi yer alıyor.

AA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 13:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gamze polat IP: 85.96.0.xxx Tarih : 5.05.2008 18:26:35

bence çok güzel kuklalar sizin kukla oynatırken görmek istiyorum ama sizin nerde kukla oynatınızı bilmiyorum hem biliyomusunuz ben kuklaları,kuklaları oynatmayı çok severim bir kez tahtadan kukla yaptım ama oynatamadım lütfen nasıl oynatılaçağını bana söylermisiniz?