30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

'Kurt kapanı' operasyonu

İstanbul ve Kırklareli'de gerçekleştirilen ve "Kurt Kapanı" adı verilen sahteciliğe yönelik operasyonda gözaltına alınan 46 kişiden 25'i tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 28-29 Nisan 2008 tarihlerinde İstanbul ve Kırklareli polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, 30'u İstanbul'da, 16'sı Kırklareli'de olmak üzere toplam 46 kişi gözaltına alındı.

Sahte fatura basıp satmak, nitelikli dolandırıcılık, sahte belge tanzim etmek ve kullanmak, sahte kimlik kullanmak, parada sahtecilik, Vergi Usul Kanununa muhalefet, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet suçlarına karıştıkları belirtilen 46 şüpheliden 25'i çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yetkililer, Marmara Bölgesi'ndeki birçok firma ve bankayı dolandırdıkları öne sürülen şebekenin, sahte belgeler ile kurdukları paravan 305 şirket üzerinden sahte fatura basarak ve karşılıksız çek vermek suretiyle mal aldıkları, bunları değerinden düşük fiyatla satarak menfaat elde ettiklerini bildirdiler.

Yetkililer, yine tutuklananlar arasında yer alan Nedim Ö.'nün kardeşinin 1 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri ile girdiği çatışmada ölü ele geçirildiğinin tespit edildiğini belirterek, söz konusu suç örgütünün terör örgütü ile bağlantılarının araştırıldığını bildirdiler

AA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 16:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?