30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Lüleburgaz'a gaz verildi

Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.’den yapılan açıklamaya göre, Lüleburgaz’da Cumhuriyet, Barış, Gündoğu, Atatürk ve İnönü Mahallesi ile Güneş Mahallesi’ nde doğal gaz dağıtımına başlandığı bildirildi.

Zorlu Enerji Grubu çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş., Çerkezköy ve Kırklareli’den sonra şimdi de Lüleburgaz’da doğal gaz dağıtımına başlıyor.

Doğal Gaz Dağıtım Bölgeleri Müdürü Gürsel Yağan, Cumhuriyet, Barış, Gündoğu, Atatürk ve İnönü Mahallesi ile Güneş Mahallesi’nin, doğal gaz şebekesi yapılan sokaklarında gaz dağıtımına başlandığını söyledi. Yağan, “Lüleburgaz’ın tüm mahalleleri, kademeli olarak üç yıl içinde, ekonomik ve çevreci bir yakıt olan doğal gazı kullanmaya başlayacak” dedi.

Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş., 25 Ocak 2006 tarihinde EPDK’dan (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Lüleburgaz, Çerkezköy, Muratlı, Kavaklı, Büyükkarıştıran, Evrensekiz, Kızılpınar, Kapaklı, Karaağaç, Veliköy, Ulaş, Misinli, Velimeşe ve Babaeski’yi içine alan bölgede otuz yıl süreli dağıtım lisansını alarak çalışmalarına başladı..

Gürsel Yağan, Lüleburgaz’da bugüne kadar yaklaşık 5000 konut eşdeğeri kullanıcıya cevap verecek olan doğal gaz şebekesi yapıldığını, bu amaçla 1adet şehir istasyonu, 36.285 metre PE (polietilen) boru ile 3.512 metre çelik hat döşendiğini ve 1.056 adet servis hattı tamamlandığını söyledi.

Gürsel Yağan, yaptığı açıklamada, Lüleburgazlılara, gaz verilme işlemi sırasında mağdur olmamaları ve iç tesisat yapımı ile dönüşümlerin belirli standartlarda gerçekleştirilmesi için, sertifikalı firmalara başvurmalarını tavsiye etti. Yağan, sertifikalı firmaların listesi ile abonelik koşullarına www.trakyagazdas.com adresinden ulaşılabileceğini belirtti.

Yeşilyurt Gazetesi
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 15:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?