30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Lüleburgaz'da kiralar el yakıyor

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde kira ücretlerinin yüksek oluşu, kiracıları zor durumda bırakıyor.

Genelde kiracıların, şehir dışından gelen işçi, memur ve üniversite öğrencisi olması da uygun fiyata ev bulmalarını güçleştiriyor. Bu yüzden de özellikle fabrikalardaki personel Babaeski, Çorlu gibi yakın ilçelerde ev tutup Lüleburgaz'da çalışmayı tercih ediyor. Ev kiralamaya talebin artmasındaki sebeplerin başında D-100 Karayolu etrafında toplanan sanayi yatırımları geliyor. Yeni yatırımlar ilçeye doğrudan göçü artırırken, kamu çalışanları, işçiler ve meslek yüksek okuluna açılan yeni bölümlerle birlikte artan öğrenci kapasitesi de ev bulmayı zorlaştırıyor.

Kiraların 400 YTL ile 700 YTL, yakıt ücretlerinin de 130 YTL ile 180 YTL'ye çıkması kiracıları zor durumda bırakıyor. Yüksek kira ve yakıt ücretlerinin büyük şehirlerle yarışır hale geldiği Lüleburgaz, son günlerde ciddi bir konut yetersizliği yaşarken, önümüzdeki günlerde bitirilmesi beklenen TOKİ inşaatları ile ilçe standartlarında olması gereken konut ve kira fiyatlarının düşüşe geçmesi kiracılar tarafından arzu ediliyor.

Yaklaşık bir yıl öncesinde konut arzının talebi karşılayamaması ve ilçeye yatırım yapan firmalarda çalışan personelin ev ihtiyacı, satış fiyatları ve kira oranlarının çok yukarılara çıkmasına sebep olmuştu. Dolayısıyla Lüleburgaz'daki fabrikalarda çalışacak olan işçiler ve diğer personel, Lüleburgaz'a 15 km mesafedeki Babaeski ilçesinde ve Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde daha ekonomik şartlarda yerleşmişlerdi. Lüleburgaz'daki işyerlerinde çalışıp diğer ilçelerde oturma çarpıklığına son verilmesini ümit eden esnaf; ev sahiplerinin biraz daha sağduyulu olup kira ücretlerini düşürmesini bekliyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 23:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?