30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Maç izlemeye giden siyasiler kim?

CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, İsviçre ve Avusturya’da düzenlenen Avrupa Futbol Kupası maçlarını izlemek üzere giden siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve bakanları sordu.

Barış, “davetlilerin seçiminde siyasi ayrım, birilerine yakınlık, eş-dost ayrımı gözetilmiş midir? Masraflar kim tarafından karşılanmıştır?” sorularını yöneltti.

CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, İsviçre ve Avusturya’da düzenlenen 2008 Avrupa Futbol kupası maçlarını izlemek üzere, Futbol Federasyonu, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı veya Başbakanlığın bilgisi ve daveti üzerine maçların yapıldığı Avrupa kentlerine futbol karşılaşmalarını izlemek üzere giden siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve bakanlar olup olmadığını sordu.

Davetlilerin belirlenmesinde siyasi ayrım, birilerine yakınlık, eş-dost ayrımı gözetilip gözetilmediği sorusunu yönelten Barış, Bakan Başesgioğlu’na şunları sordu:

“Futbol karşılaşmalarına giden siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve bakanların masraflarının Futbol Federasyonu tarafından karşılandığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise bugüne kadar karşılanan masraf ne kadar olmuştur. Bu masraflar Futbol Federasyonu tarafından karşılanmamışsa hangi kurum ve kuruluş tarafından karşılanmıştır? Siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve bakanların dışında masrafları karşılanan başka kimler vardır?

Avrupa Kupası finallerini seyretmeye gidecek olan Başbakan’ın davetini kabul eden, üstelik Başbakan’ın gitmekten vazgeçtiği iddialarına karşın, İsviçre’ye gitmekten vazgeçmeyen ve masrafları da Futbol Federasyonu tarafından karşılanacak olan davetliler kimlerdir?”

anka
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 19:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?