30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Milletvekili Barış’tan kurtuluş mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Tansel Barış 10 Kasım Kırklareli’nin Kurtuluşu münasebetiyle yayınladığı mesajında” Dün uğruna canımızı seve-seve verdiğimiz, her karışını kanımızla suladığımız Vatan topraklarımız, bugün emperyalist güçlerin paraları ile elden çıkmaya başlamıştır” dedi. 

Barış , Dün olduğu gibi bugünde vatanının uğruna, bölücü teröristlere karşı kahramanca savaşıp, canını seve seve vererek şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anarak, gazilerimize acil şifalar dilediğini belirtti.


Barış yayınlamış olduğu yazılı mesajında “Bugün en yakın tarihimizde, amerikan emperyalizminin Irak’ı Afganistan’ı işgali, İsrail’in Filistin Halkına yıllardır uyguladığı zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde yerini alırken, işgal edilen ülkelerde yaşayan, daha doğrusu yaşam savaşı veren halkın (kadınların, kızların, çocukların gençlerin) ne çektiklerini, ibretle izliyoruz.

Esaret altında yaşayan ülkelerin, emperyalizmin baskısı altında özgürlüğü başta olmak üzere, namusu, onuru ayaklar altına alınırken, tarihi, kültürü, yer altı ve yerüstü zenginlikleri yağmalanmakta, ülkelerinin geleceği, çocuklarının yarınları belirsizlik içerisinde karanlıklara gömülmektedir” diyerek şu görüşlere yer verdi;


“Bu gün elimizde kala-kala bağımsızlığımız kalmış oda çok ciddi tehdit ve tehlike altına girmiştir. Emperyalist güçlerin ülkemizi parçalama emelleri yayınlamış oldukları haritalarla gün yüzüne çıkmakta, ülkenin yönetiminde söz ve karar sahipleri bu durum karşısında elleri kolları bağlı, teslimiyetçi bir aylaşış içerisinde suskun kalmakta, bu da emperyalist güçlerin iştahını kabartmakta, bölücü ve yıkıcı terör örgütlerine desteklerini artırarak, hazin sonumuzu hazırlamanın keyfi ile elerini ovuşturmaktadırlar.

19 Mayıs 1919 da başlayıp, 30 Ağustos 1922 Zaferle Sonuçlanan Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık mücadelesi vermiş bir Ulusun mensupları olarak, Bağımsızlığın ne anlama geldiğini dünyada bizden daha iyi kimse bilemez. Mustafa Kemal Atatürk “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” diyerek Türk Halkının ortak karakterini taraf etmiştir. Bağımsızlığı uğruna, gözünü budaktan esirgemeden, canını vermekten hiç çekinmeyen bir ulusun mensupları olarak daha dün Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kocatepe’de, Kırklareli, Vize, Lüleburgaz, Babaeski, Pınarhisar, Kofçaz, Demirköy de nasıl ki Doğu’lu-Batı’lı-Güney’li-Kuzey’li demeden, Laz, Çerkez, Türk, Kürt ayrımı yapmadan 7 düvele karşı, elde silah, cephane olmadan birlik, bütünlük içerisinde kardeşçe Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Savaşını vererek Zafere ulaşmanın haklı onur ve gururunu yaşıyorsak, bu gün bu birlik ve bütünlüğümü dünden daha çok perçinleştirerek, emperyalist güçlerin taşeronları bölücü ve yıkıcı teröristler ile yerli işbirlikçilerine karşı mücadele vererek ülkemizin ekonomik ve siyasal bağımsızlığını kazanarak gelişmiş çağdaş dünya ülkeleri seviyesine çıkarmamız hiç de zor değildir. Bunu başaracak gücümüz de vardır, imkanımızda.

Çünkü bizim Bağımsızlık Karakterimizdir. Bu duygu ve düşüncelerimle Kırklareli, Vize, Lüleburgaz, Babaeski, Pınarhisar, Kofçaz ve Demirköy’ün Kurtuluşunun 86. yılı, Kurtuluş Bayramımızı kutluyor, Bağımsızlığı uğruna vermiş oldukları mücadelelerinden dolayı Tüm Halkımızı en içten duygularımla selamlıyorum.”dedi.

Süleyman Karael/Pınarhisar KENTHABER
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 16:39:02
Güncelleme :9 Kasım 2008 Pazar 19:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?