27
Nisan
2024
Cumartesi
KIRKLARELİ

'Münevver gibi olmasın'

Lüleburgaz’da geçtiğimiz çarşamba günü evinin önünden 17 yaşındaki S.C. tarafından kaçırıldığı iddia edilen 13 yaşındaki kız çocuğu İ.K.’dan 5 gündür haber alınamıyor. Anne Sevim K., yetkililere seslenerek, “Yalvarıyorum kızımı bulun. Münevver gibi parçalara ayrılıp bir yerlere atılmasından korkuyorum” dedi.

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde çiftçilik yapan Nazmi K.’nın evine arabulucu olarak giden 17 yaşındaki S.C.’nin yakınları, 13 yaşındaki kız çocuğu İ.K.’yı istemeye geleceklerini söylediler. İddialara göre baba Nazmi K. “Benimgelin olacak yaşta kızımyok. Daha ilkokulu yeni bitirdi. Küçücük çocuktan gelinmi olur? Ben böyle bir şeye izin veremem” dedi.

‘BAHÇEDE OTURUYORDU’

Ancak ısrarcı olan arabulucular, aileyi, küçük kızı kaçırmakla tehdit ettiler. Ardından da baba Nazmi K.’ya 20 bin TL başlık parası teklif ettiler. Baba K., teklifi reddetti. Nazmi K., olaydan bir gün sonra şeker hastası olan karısına ilaç almak için çarşıya gitti. Bu sırada evlerinin bahçesinde bulunan 13 yaşındaki kız çocuğu İ.K., zorla bir otomobile bindirilerek kaçırıldı. Kızının kaçırıldığı haberini alan Nazmi K., polise başvurdu.

Polis, 5 gündür her yerde 17 yaşındaki S.C. ile ona yardımedenleri arıyor. Kızını 5 gündür göremeyen ve bu yüzden yataklara düştüğünü söyleyen acılı anne SevimK., HABERTÜRK’e konuştu. Anne Sevim K., şunları söyledi: “Kocam, bana ilaç almak için şehir merkezine gitmişti. Ben de kızımı bakkala yolladım. Aldıklarını eve bıraktıktan sonra kızımı kapının önündeki taşta otururken gördüm. Aradan bir süre geçti, seslendimancak cevap veren olmadı. Çevredekiler, kızımın bir otomobile zorla bindirilip kaçırıldığını söylediler.

‘KIZIMI BULUN’

Kızım5 gündür kayıp. Bir damlacık kızımı alıp kendilerine gelin yapmak istiyorlar. Tek isteğimkızımın sağ salim evine dönmesi. Tek korkum kızımınMünevver gibi parçalara ayrılıp bir yerlere atılması. Tümyetkililere yalvarıyorumkızımı tek parça halinde bulsunlar.” Baba Nazmi K. da “Benim kızımdaha ufacık çocuk. Kimseye bu yaşta verecek kızımyok. Ne zaman 18 yaşına gelip reşit olur o zaman evlenebilir” dedi.

AHT
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2013 Pazar 18:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
egemen IP: 88.233.184.xxx Tarih : 26.08.2013 16:39:06

 yuh diyorum başka birşey demiyorum . buranın adamı öyle istanbulun adamı gibi piskopat değildir. milleti öyle kesipte çöpe atmaz. muhtemelen kaçırmıştır 2 gün sonra çıkarlar ortaya. Trakya'da bu tür evlilik için kaçırmalar yaygındır.