30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Öldürülen balıkçı toprağa verildi

Bulgaristan Sahil Güvenlik polisi tarafından silahla vurularak öldürüldüğü iddia edilen 1 çocuk babası Yalçın Ercan, gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze töreni sırasında eşi Derya Yalçın ve akrabaları baygınlık geçirdi.
17 Nisan sabahı kardeşleri Engin ve Zaim Ercan ile birlikte Rezve Deresi'ni kullanarak Karadeniz'e açılan Yalçın Ercan, burada kendilerini taciz eden Bulgaristan Sahil Güvenlik polisinin silahından çıkan 3 kurşun ile sırtından vurularak hayatını kaybetti. Ercan'ın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na otopsi için gönderilen cesedi, öğle saatlerinde memleketi olan Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinin Beğendik köyüne getirildi. Büyük zorluklarla evlendiği 8 yıllık eşinin cansız bedenini gören Derya Yalçın ise, kızı 7 yaşındaki Kardelen'e sarılarak, "Babanı 2 kuruşluk balık yüzünden öldürdüler. Nerede bu devletler. 3 balık için insan öldürülür mü?" diyerek feryat etti. Kendini kaybeden ve sinir krizi geçiren Derya Yalçın'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.


Yalçın Ercan'ın cenazesi, Beğendik Köy Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 22:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?