30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Öldürülen balıkçının ailesi perişan

Balık tutmak amacıyla açıldığı Karadeniz'de Bulgaristan Sahil Güvenlik timi tarafından karasularında avlandıkları gerekçesiyle vurularak öldürülen 1 çocuk babası Yalçın Ercan’ın evinde yas hakim. Eşinin ölüm haberiyle yıkılan 8 yıllık eşi Derya Ercan 7 yaşındaki kızına sarılarak ağlayarak baygınlık geçirdi.


Kırklareli’nin Demirköy İlçesi'ne bağlı İğneada Beldesi'nin Beğendik köyünde yaşayan Yalçın (39), Engin (37) ve Zayim Ercan (42) kardeşler, kalkan balığı avlamak için 7 metrelik tekneleri ile dün sabah sınırdan geçen Rezve deresi üzerinden Karadeniz’e açıldı. Ağ attıktan sonra beklemeye başlayan Ercan kardeşlerin teknesi, rüzgarla Bulgaristan karasularına doğru sürüklendi. Tekneyi fark eden Bulgaristan Sahil Güvenlik botu, tekneyi taciz etmeye başladı ve etrafında yaklaşık yarım saat döndü. Daha sonra tekneye yaklaşan Sahil Güvenlik görevlisi 3 kardeş ile tartışmaya başladı. Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine ateş açan Bulgar görevli, 1 çocuk babası Yalçın Engin'i ağır yaraladı.

CENAZE VE KARDEŞLER BULGARİSTAN'DA

Bulgar Sahil Güvenlik timi daha sonra aşırı kan kaybeden Yalçın Engin ile kardeşlerini zodyak botla Bulgaristan sahiline getirerek, ambulansla hastaneye kaldırılmalarını sağladı. Ancak Yalçın Ercan aşırı kan kaybı nedeniyle yolda yaşamını yitirdi. Bulgar görevliyle kavga ederek hafif yaralanan Engin ve Zayim Ercan kardeşler ise ayakta tedavilerinin ardından gözaltına alındı.

Olayın meydana gelmesinin ardından balıkçıların büyük ağabeyleri Ali Ercan’ı arayan Türk yetkililer, önce 3 çocuk babası Engin Ercan’ın öldüğünü bildirdi. Ancak ilerleyen saatlerde gelen telefonlarda ise ölenin Engin veya Yalçın Ercan’dan birisi olduğu ancak tam bilgi alınamadığı söylendi. Bugün öğle saatlerinde ise Kaymakamlık tarafından ağabey Ali Ercan’a, Yalçın Ercan’ın öldüğü bildirildi.

EŞİNİN GÖZYAŞLARI

Bu haber üzerine Ercan ailesinin gergin bekleyişi yerini feryatlara bıraktı. Ölüm haberini alan ağabey Ali Ercan, kardeşi Yalçın Ercan’ın evine giderek eşine durumu anlattı. Bunun üzerine evdekiler baygınlık geçirdi. Gözyaşı döken Yalçın Ercan’ın eşi Derya Ercan, 7 yaşındaki kızına sarılarak, “Biz çok zorluklarla evlendik. Tam mutlu olma zamanımızdı. 3 kuruşluk balık için Yalçın'ımın canına kıydılar” diye feryat etti. Baygınlık geçiren Derya Ercan’ı akrabaları teselli etmeye çalıştı.

EŞİNİ 2 KEZ KAÇIRMIŞ

8 yıl önce hayatını Derya Ercan ile birleştiren Yalçın Ercan’ın hikayesi ise herkesi duygulandırdı. Şimdiki eşi ile evlenmek için büyük çaba sarf ettiği belirtilen Yalçın Ercan’ın eşini 2 defa kaçırdığı ve araya giren aile büyüklerinin yardımıyla düğünlerinin yapıldığı belirtildi. 7 yaşına giren kızları Kardelen'in ise bu yıl okula başlayacağı kaydedildi.

Bulgar Sahil Güvenlik polisinin Ercan kardeşlerin teknesini taciz ettiğini belirten Ertan Aslan, “Ben yaklaşık 2 mil uzakta attığım ağı çıkartmaya hazırlanıyordum. Bu sırada Bulgar Sahil Güvenlik Polisi zodyak bot ile tekneyi taciz etmeye başladı. Daha sonra etraflarında yaklaşık yarım saat dolandılar. Daha sonra ise benim işim bitti ve köye geri döndüm. Daha sonra 1 kardeşin öldüğünü ve iki kardeşin ise gözaltında olduğunu öğrendim” dedi.

BAKANLIK DEVREDE

Bugün sabah saatlerinde protokol toplantısı yapması beklenen iki ülkenin sınırdaki yetkililerinin programı ise iptal edildi. Hayatını kaybeden Yalçın Ercan ve gözaltında tutulan kardeşleri Engin ve Zayim Ercan için Dışişleri Bakanlığı ve Bulgaristan’ın Türkiye Büyükelçiliği’nin devreye girdiği bildirildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 18:01:39
Güncelleme :18 Nisan 2008 Cuma 18:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?