30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Ölümünün 70. yılında Atatürk'ü andık

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 70. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Pınarhisar'da da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Pınarhisar Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtının önünde gerçekleştirilen anma töreninde, çelenklerin sunulmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiği sırada Atatürk'ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşımız okundu, bayraklar yarıya indi.

Törene Pınarhisar İlçe Kaymakamı Atif Çiçekli'nin yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Kapılı, Askeri Erkan, daire amirleri, bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri, ilçedeki okulları temsilen öğrenci gurupları ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen anma töreninin ardından, etkinliklere Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda devam edildi. Burada Pınarhisar Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan programda, slayt gösterileri ve Atatürk'ün hayatından kesitlerin anlatımı yapılırken, konuşmalar yapılarak şiirler okundu ve öğrencilerin gösterileri gerçekleştirildi.

Süleyman Karael / Pınarhisar - Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 22:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?