6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

Organik Bal Projesi

Tarım müdürlüğü, Istranca dağlarının eteklerinde 'Organik Bal Projesi' başlattı...

Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü "Organik Bal Projesi" kapsamında bal üretimi için Istranca dağlarının eteklerinde Demirköy ilçesine bağlı Yiğitbaşı köyünde çalışma başlattı.



Kırklareli İl Özel İdaresi'nin 2008 yılında uygulamayı planladığı organik bal üretimi, Tarım İl Müdürü Murat Yıldız ve Çiftçi Eğitim Şube Müdür Vekili Rıdvan Ulus'un katkılarıyla ilk etapta 300 arı kovanı ile hayata geçirildi.

İşadamı Hakverdi Şahin'in girişimiyle 5 km'ye kadar hiçbir kimyasal maddenin bulunmadığı Istranca dağlarının eteklerine konulacak arı kovanları doğal boya ve ahşap çivilerle imal edildi. İl genel meclisi üyelerinden proje için destek isteyen Tarım İl Müdürü Murat Yıldız, "Organik bal projesi Kırklareli merkeze bağlı 12 köyde, Demirköy'e bağlı 17 köyde, Pınarhisar'a bağlı 7 köyde olmak üzere Istranca dağlarının eteklerinde bulunan toplam 56 köyde gerçekleştirilecek. Bu proje ile yıllık bal üretimini 20 tondan 400 tona çıkartmayı hedefliyoruz." dedi.

Bu proje sayesinde orman köylüsünün ek bir gelir elde etme imkanına sahip olacağını anlatan Tarım İl Müdürü Murat Yıldız, "Proje sayesinde yerli arı tiplerinden faydalanarak hiçbir katkı kullanmadan organik bal ve arı üretimi yapacağız." diye konuştu. Uygulamaya konulacak İl Özel İdaresi destekli projenin bedeli 302 bin YTL. Yüzde 25 üretici, yüzde 75 ise İl Özel İdaresi katkılı olacak projede, 2 bin adet kovan kullanılacak.

zaman
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 13:08:03
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 13:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa BAYRAKTAR IP: 85.101.136.xxx Tarih : 9.01.2008 17:24:41

proje güzel ancak fiyatlar önemli üretilen balı kim alacak?Her isteyen arı alabilecekmi?Yoksa belge aranacakmı?arı almak için köy nufusunamı kayıtlı olmak lazım?arı almak için nereye başvurmak gerek.umarım proje gercekleşir.