30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

OSB'yi Trakya'ya kaydırma planı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Buzol, Hükümet'in Organize Sanayi Bölgeleri'ni Trakya'ya kaydırma planıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Buzol, "Öncelikle boş olan yerler doldurulmalı" dedi. 

Gazetemizin 16 Aralık 2007 tarihli sayısının manşetinde yer alan "Trakya'nın nüfusu 2 milyon artacak" başlıklı haberle ilgili, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Buzol'dan bir açıklama geldi. Hükümet'in Istanbul'u trafik yoğunluğundan kurtarmak için böyle bir planı hayata geçirme arifesinde olduğunu hatırlattığımız Buzol, "Hükümet'in böyle bir planı olabilir. Organize Sanayi Bölgeleri'ni Trakya'ya kaydırarak Istanbul'u rahatlatmak yönünde bir plan düşünülebilir. Ancak öncelikle Trakya'daki OSB'lerde boş olan sahaların doldurulması gerekir. 

Bizler her zaman yeni yatırımcıya açık olduğumuzu ifade ediyoruz. Kırklareli'deki 
Organize Sanayi Bölgemiz altyapı itibariyle Türkiye'nin önde gelen OSB'lerinden biri. Yatırıma açığız" dedi. 

Şartlarımız belli Buzol, Kırklareli OSB'sine yatırım konusunda bazı şartlar aradıklarını da hatırlatarak, "Bunlardan en önemlisi, gelecek olan fabrikaların doğayla dost olması. Kırklareli OSB'sine doğaya zarar verecek hiçbir fabrikanın kurulmasına izin veremeyiz" diye konuştu. 

Altyapıyı da düşünmek lazım Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Buzol, şehrimizde bir nüfus artışının önceden beri beklenmekte olduğunu da söyleyerek, "Ancak bunun için gerekli olan altyapıyı da iyice incelemek lazım. Kırklareli şu an bir nüfus patlamasını cevap verebilecek durumda değil. Bu yüzden tedbirler şimdiden alınmalı" ifadelerini kullandı.

gazetetrakya.com
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 09:22:39
Güncelleme :21 Ocak 2008 Pazartesi 16:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?