30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Pınarhisar MYO açılıyor mu?

3 Ekim 2003 Tarihinde Pınarhisar'da gerçekleştirilen 2003-2004 Akademik yılı açılış töreninde faaliyete geçirilen Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu ilçede yaşanan bir takım spekülasyonların ardından 2005 yılında Kırklareli'nin Kavaklı Beldesi'nde faaliyetini sürdürmeye başlamıştı.

İlçede uygun bina olmadığı bahanesiyle açılalı henüz bir kaç yıl olmuşken kapatılarak Kavaklı'ya nakledilen Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu'nun bu akıbeti karşısında zor durumda kalan öğrencilerin ve ailelerinin bir takım baskıları üzerine ilçede toplantılar düzenlenmişti.

Zamanın Kaymakamı Erkan Çapar başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Okul toplantılarında Meslek Yüksek Okulunun yeniden Pınarhisar'da faaliyetini sürdürmesi için yeni bir bina inşa edilmesine karar verilerek komisyonlar oluşturulmuştu.

En son yine Kaymakam Çapar öncülüğünde 30 Temmuz 2008 Çarşamba günü Hayırsever İşadamı Ali Osman Keçici İstanbul Ümraniye’deki ofisinde ziyaret edilerek, Yüksek Okulun inşaatı için kendisinden maddi destek taahhüdü alınmıştı.

Bu girişimler neticesinde Yüksek Okul binasının 15 Ekim 2008 günü tamamen bitmiş olacağı söylenmişti. Ancak Yüksek Okul binası belirtilen tarihte teslim edilmedi. 

Mehmet Kapılı yüreklere su serpti

8 Kasım 2008 günü kutlanan Pınarhisar'ın Kurtuluşunun 86.yıl dönümü etkinliklerinde bir konuşma yapan Pınarhisar Belediye Başkanı Mehmet Kapılı; halkın huzurunda 24 Kasım 2008 günü kutlanacak olan Öğretmenler Günü'nde Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu'nun açılışının yapılacağı müjdesini vererek yüreklere su serpti.

Şimdi başta öğrenciler ve aileleri olmak üzere, herkes Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu'nun açılışının yapılacağı 24 Kasım 2008 gününü iple çekiyor. 

Süleyman Karael - Pınarhisar / Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 11:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?