30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Pınarhisar’da kurtuluş sevinci

Pınarhisar'ın Kurtuluşunun 86.Yıl dönümü büyük coşku içerisinde kutlandı. 8 Kasım 2008 Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10:00'da start alan kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk önce ilçedeki kurum ve kuruluşlarca Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Vatan uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup, İstiklâl Marşımızın okunmasıyla program akışı devam etti.

İlçenin temsili kurtuluşunun ve kurtuluş kızının kurtarılmasının canlandırılmasının ardından, Belediye Başkanı Mehmet Kapılı günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Pınarhisar İçe Kaymakamı Atif Çiçekli ve Belediye Başkanı Mehmet Kapılı tüm okulların, askeri birliklerin ve vatandaşların bayramını kutladı.Daha sonra şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, Halk oyunları gösterisinin ardından İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Mehteran Ekibi tarafından muhteşem bir gösteri sahnelendi.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kent Orkestrası bu yıl da kutlamalara renk katarken, geçit törenin İstanbul Büyük Şehir Orkestrası'nın çaldığı marşlarla gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da geçit töreni esnasında Kahraman Mehmetçiklerimiz ayakta alkışlandılar. 

İlçede faaliyetini sürdüren okulların yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ile Pınarhisar'a bağlı köyler geçiş töreni renk katarak vatandaşlara duygu yüklü anlar yaşattılar. Kuruluşundan bu yana her yıl olduğu gibi Rumeli TV yayın ekibi de Pınarhisar’ın Kuruluşu’nun 86.yıl dönümü etkinliklerini baştan sona takip ettiler. 

Kurtuluş Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde ilçenin Cumhuriyet Meydanı’nda gece de şenlikler düzenlendi. Mehteran gösterileri ve Kent Orkestrası konseri çok sayıda vatandaş tarafından izlendi. 

Süleyman Karael/Pınarhisar KENTHABER
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 09:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?