30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Pınarhisar’da yerel seçim heyecanı

2009 Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Pınarhisar'da oldukça hareketli günler yaşanacağa benziyor.

İki dönemdir Pınarhisar Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Kapılı yeniden Belediye Başkanlığına AKP'den adaylığını koyacağını açıklarken, en azından bir dönem daha Pınarhisar'a hizmet etmek istediğini belirtti.

Daha yapması gereken ve yarım kalan bir takım işleri olduğunu dile getiren Mehmet Kapılı "yeniden adayım ve kesinlikle bir dönem daha Pınarhisar'a hizmet etmek istiyorum" dedi.

İlçe başkanları da aday... 

Mehmet Kapılı'nın AKP'den yeniden Belediye Başkan adayı olacağını belirtmesine rağmen, ilçede siyasi kulislerde AKP Pınarhisar İlçe Başkanı Ali Özdeniz'in de Belediye Başkanlığına adaylığını koyabileceği yönünde söylentilerde ayyuka çıkmış durumda.

AKP'de bunlar yaşanırken, ilçedeki diğer tüm siyasi partilerin başkanları da 2009 seçimlerinde Belediye Başkanlığına adaylığını koymak niyetindeler.

Bu durum özellikle CHP'de bölünmelere yol açarken, CHP Pınarhisar İlçe Başkanı Ali İhsan Dalca'nın önümüzdeki yerel seçimlerde adaylığını koyacağı, ancak CHP'de Ali İhsan Dalca'ya muhalif gurubun şimdiden sürpriz bir aday çıkarma girişimlerinde olduğu söyleniyor.

DP'de de yine Pınarhisar İlçe Başkanı Hatice Kaşar'ın adaylığını koyacağı belirtilirken, DSP'den de İlçe Başkanı Kadir Köroğlu'nun geçen seçimlerde olduğu gibi bu yıl da aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 

MHP ve ANAP'ta öyle göze batacak bir hareketlenme olmasa da; geçen dönemki yerel seçimlerde Belediye Başkanlığına adaylığını koyan MHP İlçe Başkanı Yüksel Pirkin'in 2009 yerel seçimlerinde yine adaylığını koyması bekleniyor.

ANAP’ın durumuna bakılırsa seçimlerde bir aday çıkarmaktan çok, başka bir partinin adayını destekleyecekler gibi bir izlenim bırakıyorlar. 

Süleyman Karael/Pınarhisar KENTHABER
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 15:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?