7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Pınarhisar'ın Finli Gelini

Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi'ne gelin gelen Finlandiyalı Enna Riikka Yıldız; ülkemizde yaşanan hain terör saldırılarını nefretle kınadığın ifade ederken, verilen şehitlerin kendisini çok üzdüğünü belirtti.

2006 Ağustos ayında Finlandiya’dan Ülkemize gelin gelen ve 16 Haziran 2007'de Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi'nde yapılan düğünle, Pınarhisarlı Volkan Yıldız ile dünya evine giren Finlandiyalı Enna Rikka Yıldız ülkemizde yaşanan terör olaylarına lanetler yağdırdı. "Hayatımda böyle bir şey görmedim" diyen Enna, 26 Ekim 2007 Cuma günü Pınarhisar'da gerçekleştirilen Teröre Lanet Yürüyüşü'nde eline Şanlı Türk Bayrağımızı alarak eşi Volkan Yıldız ile birlikte "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez","Kahrolsun PKK" nidaları attı. Türkiye'yi çok sevdiğini, burada yaşamaktan dolayı son derece gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Enna Riikka Yıldız, Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin yaratıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün çok büyük bir insan olduğunu da sözlerine eklerken; "Atatürk olmasaydı, Türkiye Cumhuriyeti de olmazdı ve bizler bugün böylesine rahat yaşayamazdık" dedi.

Verilen şehitlerin kendisini çok üzdüğünü ve şehit ailelerinin acılarını tüm kalbiyle paylaştığını da sözlerine ekleyen Enna; Ülkemizde Seferberlik ilan edilmesi ve eşi Volkan’ın askere çağırılması durumunda, kendisinin de eşi ile birlikte Türkiye için askerlik yapmaya hazır olduğunu dile getirdi. Enna son olarak; “askerlerimiz ölmesin çok üzülüyorum, şehit haberleri duyunca sanki benim yüreğim yanıyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 20:11:44
Güncelleme :29 Ekim 2007 Pazartesi 20:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?