7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Poyralı sakinleri dertli mi, dertli!

Pınarhisar’a bağlı Poyralı Köyü mevkiinde Süt Ürünleri İmalatı yapan işyerinin atık maddeleri köylüyü zor durumda bırakıyor.

Pınarhisar-Vize Karayolu üzerinde Poyralı Köyü‘nde “Istranca” adı altında süt ürünleri imalatı gerçekleştiren işyerinin, sıvı atıklarını kontrolsüz bir şekilde doğaya saldığını iddia eden Poyralı Köyü sakinleri dertli mi, dertli!

İşyerinin doğaya saldığı sıvı atıkların tarlalarına ve mahsullerine zarar verdiğine dikkat çeken köylüler; aynı zamanda köy içerisinden geçen dere suyuna da karışan atıkların derede yaşayan canlılara, dereden su içen hayvanlara ve tarlaların sulanması esnasında tarlalarındaki mahsule de zarar verdiğini iddia ettiler.

İlgili kişi, kurum ve kuruluşlara söz konusu durumla alakalı gerekli başvuruları yaptıklarını belirten köylüler, durumun hala aynı şekilde cereyan ettiğini ve uzun süredir zor anlar yaşadıklarını dile getirdiler.

Kimsenin işine karışmak ve kimsenin ekmeği ile oynamak istemediklerini belirten köylü halkı; “bu konuda ilgili kişilerin bir çözüm üretmesini istiyoruz, artık sıkıntı yaşamak istemiyoruz” dediler.
 

Süleyman KARAEL/Pınarhisar KENTHABER
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 17:06:32
Güncelleme :9 Mayıs 2010 Pazar 16:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?