30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Rekabet bitti, fiyatlar arttı

Kırklareli-İstanbul arasında yolcu taşımacılığı yapan yerli ve yabancı otobüs firmaları, uzun süredir devam ettirdikleri rekabetten zarar edince vazgeçti.

İstanbul ile yolcu taşımacılığı yapan Kırklareli'nin yerli ve dışardan gelen firmalar arasında uzun süredir devam eden çekişmeli fiyat rekabeti sona erdi. Bunun sebebinin, hem yerli hem İstanbul firmalarının ayda binlerce YTL zarar yapması olduğu belirtildi. İşlerinin artmaması ve ortak bir fiyatta anlaşamamaları üzerine rekabete giren firmalar; giderleri gelirlerini aşınca rekabeti bıraktı.

Kırklarelili vatandaşlar, yerli firmaları tercih ederken, Kırklareli'ne şehir dışından gelip yerleşmiş olan kişiler yerli firmalara güvenemedikleri için büyük firmaları tercih ediyorlar. Bu durum yerli firmaların da diğer firmaların da kara geçmesine yetmiyor. Rekabet zamanında 12 YTL'ye kadar düşen biletler, şimdi öğrenci için 16, siviller için 18 YTL'ye kadar yükseldi.

Bir firmanın görevlisi, bir günlük gelir-gider tablosunda "tablonun her şeyi anlattığını" belirtti. Bir seferlik Kırklareli-İstanbul seyahatinin firmaya 755 YTL'ye mal olduğunu kaydeden firma görevlisi, "Rekabetli seferlerden kazanılan miktar 245 YTL. Firmalar kara geçmek bir yana, zarardan kurtulamıyorlar. Kaldı ki bu durum rekabetin olmadığı bir zamanda meydana geliyor" dedi.

Öte yandan, bu durumun ne kadar süreceğini bilmeyen firmaların aksine yarıyıl tatilinin yaklaştığı yakın zamanda fiyatların daha da artacağı ileri sürülüyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 15:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?