7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Rektör bile bıçak parası almış!

Trakya Üniversitesi, okulun eski rektörü Prof. Dr. Osman İnci hakkında suç duyurusunda bulunup, soruşturma başlattı. 

Trakya Üniversitesi'nde iki dönem üst üste rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Osman İnci'nin, ameliyat ettiği hastalardan bıçak parası adı altında ücret aldığı yönündeki iddialar üniversitede şok etkisi yarattı. Geçen ocakta eşi Müşerref Altınelli'yi Trakya Üniversitesi'ne bağlı Tıp Fakültesi'nde ameliyat ettiren Kırklareli Vergi Dairesi memuru Servet Altınelli'nin şikâyeti üzerine dekanlık tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. Altınelli, soruşturma kuruluna verdiği ifade de 1000 YTL parayı, fakültede görevli memur Murat Demirelli'nin bağış makbuzu vereceği sözü üzerine verdiğini ancak paranın karşılığında herhangi bir makbuz alamadığını öne sürerek, sorumlular hakkında cezai işlem yapılmasını istedi. İddialar üzerine, fakülte de hastabakıcı olan Murat Demirelli'nin ifadesine başvuran soruşturma kurulu ise Demirelli'nin ifadeleri karşısında şaşkına döndü.

ALINDI AMA KİME GİTTİ
İfadesinde, hasta Müşerref Altınelli'nin ameliyatı için 1000 YTL parayı aldığını kabul eden Murat Demirelli'nin bu parayı Prof. Dr. Osman İnci'ye ilettiğini söylemesi üzerine harekete geçen kurul durumu Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne bildirdi. Demirelli verdiği ifadesinde ek olarak şunları aktardı: "Hastanın eşi Servet Altınelli'den 1000 YTL parayı, 'ameliyata Dr. Esat Hoca girecek' diye aldım ancak parayı bir süredir gördüğü alkol ve psikolojik tedavi nedeniyle raporlu olan Esat Bey'in yerine onun hastalarının ameliyatlarını yapan Prof. İnci'ye ilettim. Prof. İnci'nin aldığı para sadece bu olayla sınırlı olmayıp sayıları oldukça fazladır"

İNŞALLAH DOĞRU OLMAZ
Soruşturma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmet Dökmeci tüm tarafların ifadelerini aldıklarını belirterek, en geç iki hafta içinde olayın aydınlatılmasına çalışılacağını belirtti. Prof.Dökmeci şunları söyledi: "İddialar çok çirkin. Doğru olmamasını temenni ediyoruz. Prof. İnci üniversitemiz için çok değerli bir isimdir. Parayı veren hasta yakınından, olaya adı karışan her kişiye kadar tek tek ifade alındı. Konudan rektörlüğümüzü de haberdar ettik. Onlar da prosedür gereği konuyu savcılığa intikal ettirdiler. Üniversitemizde böyle bir durumun yaşanması bizi çok üzdü."

Suçlamaları reddetti
SABAH'a konuşan Prof. Dr. İnci tüm suçlamaları reddederek komploya alet edildiğini iddia etti. Prof. İnci, soruşturmadan haberdar olmadığını öne sürerek şöyle konuştu: "Olayı ilk gündeme getiren benim. Murat Demirelli'ye 1000 YTL para ödediklerini ve karşılığında makbuz alamadıklarını söylediler. Ben de iddiayı ortaya atanları hastane müdürü Nevzat Üstün'e yönlendirdim. Sonra olanlardan haberim yok. Ortada bir soruşturma filan yok."
Sabah
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 09:49:14
Güncelleme :17 Nisan 2007 Salı 11:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?