20
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

Şampiyonluk yarışı hızlandı

Kırklareli Süper Amatör Futbol Ligi'nin 15.haftasında zirvede çekişme ve heyecan son hızıyla sürerken, ligin dibi de cadı kazanı gibi kaynıyor.

Maç fazlasıyla lider durumda bulunan Babaeskispor kendi evinde oynadığı maçta Yıldırımspor'u 5–1 yenerek 3 puanın sahibi oldu. Bu galibiyetle puanını 30'a yükselten Babaeskispor liderliğini sürdürdü.

Liderin en yakın ve tek takipçisi durumunda olan sezonun gözde ekibi Vizespor da haftayı kayıpsız geçti. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Kırklarelispor'a 1–0 yenilerek taraftarını üzen Vizespor Takımı 15.haftada Pınarhisar deplasmanında gol kaçırma rekoru kırarken, Pınarhisarspor'u 4–2 mağlup etti. Vizespor bu galibiyetle puanını 28'e çıkararak zirve takibini sürdürdü.

Kırklarelispor'un maç yapmadan(bay) geçtiği 15. haftada rakibi karşısında farklı galip gelen ekiplerden biri de Evrenspor oldu. Evrenspor Takımı kendi saha ve seyircisi önünde çıktığı maçta Ahmetbey Güvenspor'u 7–0 gibi farklı bir skorla geçerek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Haftanın bir diğer maçında geçtiğimiz hafta aldığı ceza nedeniyle sahası 1 maç kapatılan Ahmetbey Ekibi Karşıyaka Gençlikspor Alpullu Sahasında Kırklareli Sanayispor ile karşı karşıya geldi. Kırklareli Sanayispor Takımı düşme potasında bulunan Karşıyaka Gençlikspor'u 4–0 mağlup ederek iyice ateşin içine attı.

Ligin zirvesinde Babaeskispor ile Vizespor arasında amansız bir zirve mücadelesi yaşanırken, geride kalan 3 haftada Babaeskispor'u 2(iki), Vizespor'un da 3(üç) maç oynayacak olması matematiksel olarak Vizespor'u daha şanslı gösteriyor.

Önümüzdeki haftayı maç yapmadan(bay) geçecek olan Lider Babaeskispor kalan 2(iki) maçını kazansa bile, takipçisi Vizespor Takımı oynayacağı 3(üç)maçın tamamını kazanması durumunda sezonu şampiyon olarak tamamlamış olacak.

Ligin dibi cadı kazanı

Zirvede bunlar yaşanırken, düşme hattında da heyecan had safhaya ulaşmış durumda.

Süper Ligin dibinde iki Ahmetbey ekibi Ahmetbey Güvenspor ve Karşıyaka Gençlikspor ile ligde kalma mücadelesi veren Pınarhisarspor Takımı rakiplerine oranla daha şanslı görünüyor. 13 Puanla 7.sırada bulunan ve 2(iki) maçı kalan Pınarhisarspor, 9 puanla 8.sırada bulunan ve 3(üç) maç daha oynayacak Ahmetbey Güvenspor ile 7 puanla 9. ve son sırada bulunan ve 2(iki) maçı kalan Karşıyaka Gençlikspor takımları geride kalan haftalarda ligde kalabilmek için son kozlarını oynayacaklar.

2008–2009 sezonunun sonunda ligden sadece 1 takım düşeceği için Pınarhisarspor Takımı rakiplerine göre biraz daha rahat görünüyor. Ahmetbey Güvenspor da son sıradaki rakibi Karşıyaka Gençlikspor'un 2 puan önünde olmasından ve rakibinden bir maç fazla oynayacak olmasından dolayı daha şanslı görünüyor.

Ligde sadece 1(bir) galibiyeti bulunan Karşıyaka Gençlikspor'un geride kalan haftalarda oynayacağı iki maçı da kazanarak, rakiplerinin puan kaybetmesini beklemekten başka şansı bulunmuyor. 

Süleyman Karael/Pınarhisar KENTHABER
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 12:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?