8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRKLARELİ

Sevsinler senin terbiyeni!

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU, KIRKLARELİ'NDE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referanduma sunulan Anayasa değişikliğinin toplumu böleceğini savunarak, "Bu anayasa değişikliği adalet duygusunu zedeler. Kabul edilirse, bir gün bakarsınız sabahın 5'inde gelirler, evinizi basıp sizi alıp götürürler" dedi.

Başbakan Erdoğan'ı "bölücülük" yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, "Bölmek için eline pergel cetvel almış insanların kafatasını ölçüyor. Bu kafa 21 yüzyılda Türkiye'yi yönetiyor" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "referanduma hayır" mitingleri kapsamında Kırklareli Dingiloğlu Meydanı'nda binlerce partiliye seslendi. Konuşmasında Başbakan Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Recep Bey'in ezberini, kimyasını bozduk. İnşallah seçimlerde düzenini de bozacağız. Recep Bey'in ezberi bozuldukça ne söylediğini bilemiyor. Soy sop tartışmasına başladı. İnsanlıktan anlıyorsa Recep Bey, soy sopun ne olduğunu da anlasın. Recep Bey insanları hor görmekten memnun oluyor. Birilerini hor görecek. Çiftçiye, 'al ananı da git' diyordu. Daha sonra da 'daha ağırını söyleyeceğim ama benim terbiyem müsaade etmiyor' diyor. Sevsinler senin terbiyeni. Terbiyen buysa gerisini halka bırakıyorum" şeklinde konuştu.

"12 Eylül'de anamızı, babamızı, kardeşimizi, amcamızı, komşumuzu alıp sandığa gideceğiz ve Recep Bey'e hak ettiği dersi vereceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, "Onlar ülkenin rantını paylaşıyorlar. Ülkenin rantıyla besleniyor. Sorunlar sizde, rant onlarda kaldı, köşeyi döndüler. Bu düzene Recep Bey düzeni deniyor. Biz Ecevit'in dediği gibi ne ezen, ne ezilen, insanca, halkça bir düzen kuracağız. Elbette hesap verecekler. Hesabını soracağız. Yedirmezler Recep Bey. Dokunulmazlığı kaldıracağız, sen de adam gibi hesap vereceksin. Benim ağrıma giden söz veriyor, dokunulmazlığı kaldıracağız diyor. AK Parti'nin programına da koymuş. 8 yıldır iktidardasın neden kaldırmadın. Bak anayasa değişikliği de geldi, koysaydın ya yüreğin varsa. Adam gibi adam sözünde durur. Yiğit olan adam sözünde durur. Adam gibi adamsa kaldırırdın koyardı dokunulmazlığı Anayasa'ya, biz de 'Recep Bey yiğit adamdır, verdiği sözün arkasında durdu' derdik ve alkışlardık" dedi.

Kılıçdaroğlı, Ekonomik ve Sosyal Konsey'in de Anayasa paketinde yer aldığını, yasaya göre konseyin başkanının Başbakan Erdoğan olduğunu ifade ederek, 3 ayda bir toplanması gereken konseyin 3 yıldır bir kere bile toplanmadığını söyledi. Erdoğan'ın yasaları uygulamadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Sen yasayı uygulamıyorsun. Yasayı uygulamayan adam, Anayasayı mı uygular? Bunların gerçek yüzü bu. Milleti kandırıyorlar. Önce yasayı değil, kafayı değiştir" diye konuştu.

"Bu anayasa değişikliği Recep Bey'i kurtarmak için geliyor" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Evet derseniz Recep Bey kurtulacak, hayır derseniz demokrasi kurtulacak. Sokak sokak gezip 'evet' deyin diye baskı kuruyorlar. 2002 öncesi cep telefonunuz dinleniyor diye bir kaygıya kapılıyor muydunuz? Recep Bey'in düzeninde cep telefonları dinlenir. Recep Bey düzeninde insanlara baskı yapılır, insanlar aç kalır, yoksulluk kurumsallaşır. Recep Bey düzeninde herkes yoksullaşır, Recep Bey'ler zenginleşir. Bu düzeni yıkacağız."

Kılıçdaroğlu, yargının siyasallaşmaması gerektiğini, bunun geçmişte örnekleri olduğunu söyledi. 27 Mayıs'ta Menderes ve arkadaşlarının, 1972 yılında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının asıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, "1980'de 16 yaşında çocuğun yaşını büyütüp idam ettiler. Siyasi mahkemelerden topluma hayır gelmez. O gün için birileri alkışlar, sonra haksızlıkları görürüz. Onun için yargı siyasallaşmanın izin vermememiz lazım. Hakim koltuğunda otururken, arkasında 'Adalet mülkün temelidir' yazar. Oradaki mülk Recep Bey'in mülkü değil, oradaki mülk devlet demektir. Adalet devlet demektir. Siz adaleti siyasallaştırırsanız, devletin tuzu kokar, tuz kokarsa olmaz" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ı "bölücülük" yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, "Zaten bölüyorlar, her şeyi yapıyorlar. Bölmek için eline pergel cetvel almış insanların kafatasını ölçüyor. Bu kafa 21 yüzyılda Türkiye'yi yönetiyor. Onun için diyoruz yargıyı siyasallaştırmayın, bu Anayasa topluma hayır getirmez. Toplumu böler, adalet duygusunu zedeler. Bu Anayasa kabul edilirse, bir gün bakarsınız sabahın 5'inde gelirler, evinizi basıp sizi alıp götürürler. Neye topluma baskı yapıyorlar. Kendi dedikleri olsun diye. 12

Eylül'de AK Parti anayasasına 'hayır' diyeceğiz. Bunlar '12 Eylül darbesinden hesap soracağız' diyorlar. Adalet Bakanı ne söyledi, 'Yok efendim ne hesabı. Aradan geçmiş 30 yıl, kimin hesabını kimden soracağız' diyor. Recep Bey hesap sorma konusunda yürekli misin? Dolmabahçe'de 2.5 saat konuştun, 'konuşmam mezara gider' diyorsun. Ne konuştun, seninle niye mezara gidiyor? Biliyorsunuz sırların mezara gitmesi devlette olmaz. Devlette, saygın devlette devletin arşivine girer. Paşaya altına önce zırhlı araba, Sonra Bakanlar Kurulu kararı ile üstün hizmet madalyası verdin. Tam bir çıkar işbirliği. Bana muhtıra verdi deyip, sonra da erken seçime gidip mağduru oynadın. Onun için bunlar iki yüzlü, bunlara güvenmeyeceğiz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere de seslenerek, şöyle devam etti:

"Emekli kardeşlerim hayatından memnun mu? Başbakan 'herkes mutlu' diyor. 9 milyon emekli var, eşleri ile 13- 14 milyon emekli. Hepsine sesleniyorum. Size artıştan pay vermeyen, yüzde 10 sosyal güvenlik destek payı kesen AK Parti'ye ders vermek zorundasınız. Birlik olmazsa, emekliler üç kuruş zamla koşa koşa gidip Başbakan'a çiçek verilirse, emeklinin durumu çok iyi demektir. Size şu sözü veriyorum; halkın iktidarında emekli birinci sınıf yurttaş olacak. Milli gelir artışından pay alacak. Yüzde 10 destek kesintisi kaldırılacak."

Kendisinin de 68 kuşağından geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Devrimcilik ruhumuzda var. Neden diyoruz, 'düzeni değiştireceğiz', neden diyoruz 'haramilerin iktidarını al aşağı edeceğiz.' Size inanıp güvenip söylüyoruz. Devrim halkın desteği ile halkın gücü ile olur. Ecevit'in Baykal'ın, İnönü'nün izindeyiz" dedi.

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU, KIRKLARELİ'NDE
CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU, KIRKLARELİ'NDE
CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU, KIRKLARELİ'NDE
CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU, KIRKLARELİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2010 Pazar 16:03:05
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 10:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?