30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Soğuk ve kar geri geldi

Meteoroloji uyardı: Marmara ve Ege'de yağışlar, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak...

Yurdun batı kesimleri, yeni bir yağışlı ve soğuk havanın etkisine girdi. Meteroloji dün Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de başlayan yağışların bugün de süreceğini açıkladı.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmeye göre, yağışlar genellikle yağmur, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Akşam saatlerinden sonra ise Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile Göller yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışlı havanın bugün de yurdun batısında etkisini sürdürmesinin beklendiği kaydedildi.

SEL VE SU BASKINI UYARISI

Bugünkü yağışların yağmur ve gök gürültülü sağanak, Trakya, Marmara'nın güneyi, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Eskişehir, Konya ve Karaman'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Şiddetli poyrazın sel ve su baskınına yol açabileceği de bildirildi.

KIRKLARELİ'NE KAR YAĞDI...

Öte yandan Kırklareli Demirköy'de gece başlayan kar yağışının aralıklarla sürdüğü ve kar kalınlığının 5 santime ulaştığı bildirildi. Karayolları ekipleri, Dereköy Sınır Kapısı'na ulaşımı sağlayan yolu açık tutmak için kar temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor. Doğu Anadolu'da kar yağışı ve tipi nedeniyle çok sayıda köy yoluyla ulaşım kesildi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 14:31:51
Güncelleme :10 Şubat 2008 Pazar 14:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?