6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

Sokak çocuklarının yeni barınakları

Şehrimizin bazı sokaklarında yıkılmaya terk edilmiş binalar, bali çeken çocukların barınağı haline gelmiş bulunuyor.
 
Sokak çocukları, korunaklı buldukları bu binalara girerek bir taraftan kendilerini zehirliyor diğer taraftan da vatandaşların tedirgin olmalarına neden oluyorlar. Ciğerlerine çektikleri zehirli maddeden ötürü kendilerinden geçen çocuklar, her türlü suçu işleyebilecek hale geliyorlar. Bu manzaraya şahit olup şikayette bulunanların sayısı giderek artıyor.
 
Saklandıkları yıkık dökük evlerden çıkıp yoldan geçmekte olan bayanları ve küçük çocukları rahatsız eden bu çocukların durumları da içler acısı. Üstlerinde yırtık elbiseler ve kopmuş ayakkabılarıyla bir ellerinde bali tüpü, dilencilik yapan çocuklara sahip çıkılmıyor olması ayrı bir sorun teşkil ediyor.
 
Yine geçtiğimiz haftasonu Karakaş Mahallesi, Gazhane Sokağı’nın hemen başında kaderine terk edilen bir binada bali çekerken görülen çocuklar, sokak sakinlerinin polise haber vermesine neden oldu. Derhal harekete geçen emniyet görevlilerinin olay yerine ulaşmalarından önce bulundukları yeri terk eden sokak çocukları, muhtemelen sığınacak bir başka eski ev aramaya koyuldular.
 
Polisler, eski evde yaptıkları incelemenin ardından bir durum değerlendirmesinde bulundular. Emniyet görevlileri, balici çocukların kısa süre önce de Karakaş Mahallesi Muhtarlığı’nın hemen yanındaki çocuk parkını mesken tuttuklarını tespit ettiklerini söylediler. Söz konusu parkta bulunan kaydırakların barınmaya müsait olan bölümlerinde saklanan çocukların artık buraya gelmediklerini belirten yetkililer, konunun sıkı bir biçimde takip edildiğini, bu çocukların huzuru bozmalarına müsaade etmeyeceklerini anlattılar. 

Şikayette bulunan vatandaşlarla görüşen polis memurları, benzer bir olayın tekrarlanması halinde vakit kaybetmeden kendilerine ulaşılması ve çocukların uzaklaşmalarına izin verilmemesini istediler. Sokak sakinleri, emniyet görevlilerine gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ederlerken bu sıkıntı verici durumun bir an önce çözüme kavuşturulması için emniyetle sıkı bir işbirliği içinde olmaları gereğinin farkında olduklarını bildirdiler.
Gazetetrakya.com
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 18:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?