30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Taciz iddiası siyasi tartışma oldu

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un, Dereköy Sağlık Ocağı’nda görevli 28 yaşındaki Dr. Ayşe Burcu Bilir’i “taciz” ettiği iddiaları siyasi tartışmaya döndü. 

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Vali Coş’un kendisi hakkında ortaya atılan iddialara, “Bazı çevreler siyasi hesaplar içerisinde yerel seçimler öncesi bizi buradan tasviye etmek istiyor. Siyasi çalışmalarımız engellenmeye çalışılıyorö şeklinde cevap verdiğini hatırlattı.

Dibek, Vali Coş’un kendisini “Biz” diye savunmasını eleştirirken, "Sayın Vali’ye sormak istiyorum. ‘Biz’ demekle neyi kast ediyor? ‘Ben iktidar partisinin bir mensubuyum’ demek mi istiyor?” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek ve Tansel Barış, TBMM’de “Kırklareli Valisi hakkında ki iddialar” konusunda ortak basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda konuşan CHP’li Dibek, iki kişi hakkında yaşanan olayın kendisini ilgilendirmediğini, ancak bölge halkından gelen şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığına konunun incelenmesi için yazılı olarak başvurduğunu söyledi. Kırklareli’nde her yerde “taciz” olayının konuşulduğunu belirten Dibek, bu konunun halk içerisinde valiye karşı duyulan bir güven bunalımına dönüştüğünü ileri sürdü. Önceki gün Vali Coş ile bir televizyon programına katıldığını ifade eden Dibek, Vali Coş’un kendisi hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili, “Bazı çevreler siyasi bazı hesaplar içerisinde yerel seçimler öncesi bizi buradan tasviye etmek istiyor. Siyasi çalışmalarımız engellenmeye çalışılıyor. Görevlerime engel olmak için bu tür iddialar ortaya atılıyor” şeklinde açıklamalarını eleştirdi.

Dibek, “Sayın Valiye sormak istiyorum, valilik makamı Devletin en üst makamını temsil eder, Sayın vali ‘Biz’ demekle neyi kast ediyor? Devletin bürokratı ‘Siyasi çalışmalarımız engelleniyor’ demekle aslında ‘Ben iktidar partisinin bir mensubuyum” mu demek istiyor. Sayın vali siz belediye başkanı mısın?” diye sordu.

Vali Coş’un, makam masasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait iki çerçevelenmiş resim olduğunu söyleyen Dibek, “Kaç valinin masasında başbakana ait resim var acaba? dedi. Dibek, Vali Coş’un Kırklareli’nde CHP’ye ait belediyeler hakkında soruşturma başlattığını ileri sürdü.

anka
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?