6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

Tarihi eser kaçakçıları tutuklandı

Balıkesir'in Bandırma ve Susurluk ilçeleri, Bursa'nın Mustafa Kemalpaşa ilçesi, Kırıkkale, Kırklareli ile Muğla ve Aydın'da jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, çete olarak tarihi eser kaçakçılığı ve dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılardan 4'ü, çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Jandarmanın tarihi eser kaçakçılığı ve dolandırıcılık yaptığını belirlediği şebekeye karşı 6 ayrı ilde 3 aydır yürüttüğü çalışma sonunda yaptığı operasyonda, Bandırma, Susurluk ve Bursa'nın Mustafa Kemalpaşa ilçelerinde yakalanarak gözaltına alınan 12 zanlıdan şebekenin liderlerinden olduğu iddia edilen Tayfur B. (43) ile Nejat Ö. (50), Kazım A. (42) ve Recai Ç. (45), Bandırma'da çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Bandırma M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Mahkemeye çıkan diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Jandarmanın yaptığı operasyonda gözaltına alınan şahısların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda ise, aralarında bronz Meryem Ana ve Viking heykellerinin de bulunduğu çok sayıda tarihi eser ile 1 adet bafon heykel, 1 adet alçı heykel başı, 1 adet alçı figüran, 1 adet iki yüzünde Meryem Ana figürü bulunan su kabı, 1 adet mermer mimari parça, 1 adet mermer parça altlığı, 27 adet tezgah ağırlığı, 1 adet kırık durumda koku kabı, 3 adet kabartma bronz figür, 1 adet bronz sikke, kazı malzemeleri, bir miktar amonyum nitrat gübresi ve ateşleme düzeneği, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinası ve 2 adet dedektör ele geçirilmişti. 

Yakalanan şüphelilerin satmaya çalıştıkları, biri Balıkesir'in Manyas ilçesinde diğeri de Aydın'ın Germencik ilçesinde bulunan 2 adet lahit mezarında yerleri tespit edilmişti.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 10:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?