30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Tatil köyü konforunda barınmaevi

Kırklareli'de yakalanan kaçak insanların kaldığı yabancılar barınmaevi, tatil köyü ayarında bir konfora sahip. 

Yasadışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptıktan Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan insanların umut yolculuğu zaman zaman çileye dönüşüyor. Çoğu geri kalmış ülkelerden yollara düşen bu insanlar kaçakçılar tarafından sınır boylarında kendi kaderleri ile baş başa bırakılıyor. Türkiye üzerinden Yunanistan ve Bulgaristan'a geçen insanların çoğu buralarda kötü muameleye tabi tutulduktan sonra ya yollarına devam ediyor ya da geldikleri yere gönderiliyor.Askeri yasak bölge içerisinde gerçekleşen kaçak geçişler jandarma tarafından düzenlenen operasyonla son buluyor. Burada yakalanan şahıslar Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderiliyor. Türkiye'de temsilcilikleri bulunan ülkelerin vatandaşları pasaport işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edilirken temsilciliği olmayan insanları barınma evine gönderiliyor. Bu kapsamda Edirne ve Kırklareli merkezde yabancıların kaldığı barınma evleri bulunuyor. Edirne'de yakalananlar Tunca Barınma evinde kalırken Kırklereli'de Gazi Osmanpaşa Yabancı Kabul ve Barındırma Merkezi'nde kalıyor.

Barınma Merkezi'nde şu an 11 ülkeden 2'si bayan toplam 144 yabancı uyruklu vatandaş kalıyor. Kırklareli Valiliği tarafından burada kalan insanlara tam destek sağlanarak doğumlarından, sünnet düğünlerine, okuma kurslarından dikiş nakış kurslarına kadar bir çok eğitim alanında hizmet veriliyor. Verilen bu hizmetlerin yanı sıra şimdide kalan yabancı uyruklu vatandaşlara psikolog da görevlendirildi. Bir tatil köyü ayarında olan merkezde şu anda ise 6 Pakistan, 7 Bangladeş, 2 İran, 2 Cezayir, 121 Burma ve birer de Sri Lanka, Afganistan, Tunus, İngiltere, Türkmenistan ve Ukrayna'dan olmak üzere 2'si bayan toplam 144 yabancı uyruklu kaçak kalıyor. Merkezde kalan yabancı uyruklu vatandaşların temizliğinden sağlıklarına kadar her türlü ihtiyaçları ile yakından ilgileniliyor.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Yabancı Kabul ve Barındırma Merkezi'ni ziyaret ederek yabancı uyruklu vatandaşların isteklerini ve sıkıntılarını dinledi. Ziyaret sırasında barınma evinde kalan insanlar Vali Hüseyin Avni Coş ile bahçede sohbet etti. Barınma çok rahat olduklarını ifade eden yabancılar her türlü sorunları ile yakından ilgilenildiğini kaydetti.

Zaman
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 12:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?