7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Telekom'da personel tasarrufu endişesi

Uzun bir süre önce özelleştirilen Türk Telekom’da personel tedirgin durumda. Telekom’un bünyesinde bulunan emeklilik süresi dolmuş, ancak halen çalışmaya devam eden personelin zorunlu olarak işten çıkartılacak olması söylentileri çalışanları korkutuyor. 

Pekçok iş arayan kesimin Telekom’a başvurmasına rağmen yeni eleman alınmayacağı söylentileri sadece personeli değil, iş arayan yeni nesili de tedirgin ediyor. Emeklilik yaşı dolmuş olmasına rağmen zor geçim şartları nedeniyle hala Telekom bünyesinde çalışmak isteyen personel, bugünlerde çıkan bu söylentilerden ötürü oldukça mağdur durumda. 

Telekom personeli özelleştiği günden itibaren aynı tedirginliği yaşamakta. 

Kısa bir süre önce de gündemi oldukça meşgul eden çalışan emeklinin maaşından kesinti yapılacağı haberleri de Telekom çalışanlarını korkutmuştu. Ancak bu yasa tasarısı uygulanmamıştı. 

Şimdi Türk Telekom çalışanlarının en büyük beklentilerinden biri de aynı bu kabul edilmeyen yasa gibi personel tasarrufunun da gerçekleşmemesini diliyorlar. 

Konu hakkında söylentilerin çoğalması üzerine bir açıklama bekleyen Türk Telekom personeli yaşadıkları tedirginliğin sona ermesini istiyorlar. 

Özellikle zor ekonomik şartlar altında emekli maaşı ile geçinmek istemeyen personel bu konunun bir an önce açıklığa kavuşmasını diliyor.
Önadım Haber / Gazetetrakya.com
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 10:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?