30
Mayıs
2024
Perşembe
KIRKLARELİ

TFF Başkanı halı saha açtı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener," Türkiye Futbol Federasyonu olarak tüm paramızın son kuruşuna kadar Türk Futbolu için harcıyoruz. Eğitim ve tesisleşmenin önemini biliyoruz" dedi.

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde Türkiye Futbol Federasyonu'nun desteği ile yaptırılan Lüleburgazspor Hasan Doğan Halı Saha Tesisi'nin açılışına TFF Başkanı Mahmut Özgener, TFF Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Lüleburgaz Kaymakanı Lütfullah Gürsoy, Kırklareli Emniyet Müdürü Behsat Canbazoğlu Siyami Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Lüleburgazspor Kulübü Başkanı Siyami Aslan, "Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan TFF Başkanı Mahmut Özgener'e ve Başkan Yardımcısı Levent Kızıl'a ve destek veren herkese teşekkür ederiz. Trakya'da futbolun bittiğini gördük ve bunun için ne yaparız diye düşündük. 2006 senesinde göreve başlayıp tek nağmalup takım olarak amatörden çıkan bir takım olduk. Trakya'yı temsil eden bir kulüp olarak mutluyuz. Yatırımlarımız devam ediyor ve edecek. Turgutbey'de idman sahamızın temellerini de yakında inşallah atacağız. Lüleburgazspor'umuzu layık olduğu iyi yerlere getireceğiz" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkan'ı Sadri Şener ise törene katılması için üç sebebinin olduğunu belirterek, "Bugün burada olmamın ilk nedeni hemşehrim olan Siyami Aslan'ın başarılı çalışmalarına destek vermektir. İkinci nedenim ise 30 yıl işim gereği Trakya bölgesinde çalışmak olmasıdır. Üçüncü nedenim ise burada çok sayıda hemşehrimiz olmasıdır. Siyami Aslan hemşehrimi başarılarından dolayı kutluyorum" dedi.

Buraya gelişlerinin gecikmiş bir ziyaret olduğunu belirten TFF Baºkanı Mahmut Özgener, "Açılışını yaptığımız bu tesisin bölgedeki futbol sevgisini arttıracağına inanıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu olarak tüm paramızın son kuruşuna kadar Türk Futbolu için harcıyoruz. Eğitim ve tesisleşmenin önemini biliyoruz. Sezon başında Lüleburgazspor Başkanı Siyami Aslan bana bilgi verdiğinde hemen fonu buraya aktardık. Buradaki futbol sevgisini görünce, bizde daha fazla buraya destek vereceğiz. Trakya Bölgesi'nin profesyonel liglerdeki tek temsilcisi Lüleburgazspor ve Başkanı Siyami Aslan'ı kutluyorum. Bu güzel bölgenin liglerde daha fazla temsilcisi olması gerekmektedir. Futbol bir bölgenin tanınmasında büyük bir rol oynar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise İlçe Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, TFF Başkan'ı Mahmut Özgener'e, Kırklareli Emniyet Müdürü Behsat Canbazoğlu da TFF Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl'a desteklerinden dolayı plaket verdi.
TFF Başkanı Mahmut Özgener'de kendi hazırladıkları plakate Lüleburgazspor Başkanı Siyami Aslan'a verdi. Daha sonra ise protokol üyeleri ile birlikte tesisin açılışı yapıldı.

Açılışın ardından Lüleburgazspor Başkanı Siyame Aslan'ın Ezgi Otol'de düzenlediği yemeğe geçildi ve burada katılımcılar hep birlikte öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından ise TFF Başkanı Mahmut Özgener, 8 Kasım Stadyumu'nda oynanacak TFF 3. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden olan Lüleburgazspor ile Tavşanlı Linyitspor maçını izlemek için stadyumdaki yerini aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 18:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?