7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

TOKİ konutlarında korkutan yangın

KIRKLARELİ'de, TOKİ konutlarında oturan Nihat Türkkan'a ait 5'inci kattaki dairede elektrik kontağından yangın çıktı. Elektriklerin kesilmesi ve itfaiyenin müdahalesi ile yangın söndürülürken, Türkkan Ailesi evlerde ucuz kablo ve yetersiz elektrik donanımı kullandığını iddia ederek mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Kofçaz yolu üzerinde bulunan 450 konutluk TOKİ evlerinde oturan Nihat Türkkan’a ait C-9 Blok 5'inci kattaki evin kapı arkasındaki elektrik panosunda bugün öğle saatlerinde yangın çıktı. Yangın sırasında 7 yaşında torunu Aleyna ile birlikte evde olan babaanne 60 yaşındaki Feride Türkkan polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Eve gelen Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) ekipleri elektrikleri kesti, itfaiye ekipleri de müdahale ederek yangının büyümesini engelledi. Yangın sonrası evine gelen 30 yaşındaki Nihat Türkkan ve eşi aynı yaştaki Anife Türkkan, TOKİ’nin evlerde ucuz kablo ve yetersiz donanım kullanıldığını iddia etti. Bu nedenle son 3 ayda bazı evlerin elektrik panolarında yangınlar meydana geldiğini belirten Anife Türkkan şunları söyledi:

“Yangın olduğunu duyduğumuzda TOKİ’nin elektrik sorumlusuna ulaşmaya çalıştık ama bir türlü ulaşamadık. Benim kızım yaşadığı bu şoku nasıl atlatacak. TOKİ’nin ucuz kablosu ve yetersiz elektrik donanımı yüzünden bu kaçıncı yangın. TOKİ’yi dava edeceğiz. Çünkü daha önce o panodan sesler geliyordu. Biz uyardık ama gelip bakan olmadı, şimdide yangın çıktı.”

Zor şartlarda oğlunun ev sahibi olduğunu belirten Feride Türkkan ise gözyaşlarını tutamadı ve yangın nedeniyle çok korktuklarını söyledi. Elektrik panosundan çıktığı tespit edilen yangın nedeniyle evde hasar meydana geldi. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

 

...
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2010 Pazar 23:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?