7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

TRAKAB toplantısı yapıldı

TRAKAB TOPLANTISI KIRKLARELİ'NDE YAPILDI

Trakya Kalkınma Birliği Yönetim Kurulu (TRAKAB) Toplantısı, Kırklareli Valiliği'nin toplantı salonunda yapıldı.

Edirne Valisi Mustafa Büyük'ün başkanlığını yaptığı toplantıya Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Lüleburgaz Belediye Başkanı emin Halebak, TRAKAB Müdürü Tümay Soybay, TRAKAB Çevre Mühendisi Şenol Filiz katıldı.

Trakya Bölgesi için büyük önem arz eden ve Trakya'nın geleceğinin konuşulduğu TRAKAB toplantısında konuşma yapan TRAKAB Başkanı Edirne Valisi Mustafa Büyük, "Trakya Kalkınma Kurulu Toplantımızı yapıyoruz. Gündemimizde 2009 yılı kesin hesabı, 2009 yılının faaliyet raporu ve 2010 yılının birinci olağan Meclis Toplantısı tarihini belirleme gündemini görüşmüş olacağız. Ayrıca üyelerimizin gündeme getireceği konuları da değerlendireceğiz" dedi.

Bir gazetecinin 1/100 binlik planın iptal edildiği şeklindeki sorusu üzerine Vali Büyük, duyumun gayri resmi olduğunu ve resmiyete intikal etmediğini ifade etti. Büyük, "Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan, itirazları değerlendirilen bu aşamada yargıya da götürülen planla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildiği yolunda bir gayri resmi bizde bir duyum aldık ama bize resmen bu konu bildirilmedi. Tabi bize resmiyette intikal ettiğinde onu da gündemimize alıp değerlendireceğiz" diye konuştu.

TRAKAB TOPLANTISI KIRKLARELİ'NDE YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 19:40:02
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 20:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?