30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Trakya'nın 5 temel sorunu tespit edildi

Trakya Bölgesi'ndeki oda ve borsaların meclis ve yönetim kurulu başkanları ile meclis üyeleri, 19 Kasım`da düzenlenecek 5`nci Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası öncesi, Trakya Bölgesi`nin beş temel sorununu tespit etmek için bir araya geldi. 

Edirne Ticaret Borsası`nda (ETB) düzenlenen toplantıda, şurada bildirilecek beş temel sorun ve sunumu yapacak görevli belirlendi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında 19 Kasım'da yapılacak 5. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na, üst düzey bürokratların yanı sıra oda ve borsa yöneticileri de katılacak. Şurada Trakya Bölgesi`nde Ticaret ve Sanayinin önündeki engeller ve bölgenin beş temel sorunu dile getirilerek, çözüm önerileri bildirilecek. 

Şura öncesi Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne`deki oda ve borsaların meclis ve yönetim kurulu başkanları ve meclis üyeleri, Edirne Ticaret Borsası`nda, bölgenin beş temel sorununu tespit etmek için biraraya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, şurada bölgenin sorunlarını bildirecek kişi de belirlendi. 

Toplantı öncesi basın açıklaması yapan Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, tespit edilecek beş temel sorunu, şura organizasyon komitesine bildireceklerini söyledi. Sorunların belirlenen bir görevli vasıtasıyla, şurada aktarılacağını belirten Yardımcı, "Oda ve borsaların tespit ettiği sorunları değerlendirerek, bölgeyi ilgilendiren beş sorunu ve şurada sunum yapacak görevliyi belirleyeceğiz" dedi. 

Trakya Bölgesi`nin en önemli sorununun Ergene Havzası'ndaki kirlilik olduğunu ifade eden Yardımcı, diğer sorunların da ürün planlaması, arazi toplulaştırılması, lisanslı depoculuk ve global kriz olabileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 18:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?