30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Trakya'nın ilk buz pisti

Trakya'nın ilk buz pisti, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde açıldı. Mart ayına kadar açık kalacak buz pist özellikle çocukların en büyük eğlencesi olurken, hayatlarında ilk kez patenlerle buzun üstünde durmaya çalışan çocuklar ilginç görüntüler oluşturdu. 

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki Kongre Meydanı'nda açılan buz pateni pisti, özellikle ilçedeki çocukların en büyük eğlencesi haline geldi. Hayatlarında ilk kez paten giyerek buz üstünde durmaya çalışan çocuklar ilginç görüntüler oluşturdu. Ayakta durabilmek için büyük çaba sarf eden çocuklardan şimdiye kadar 6'sının kol ve bacaklarını kırarak yaralandığı bildirildi. Buz pateni pistinde çok eğlendiklerini ifade eden çocuklar düşmemek için özel çaba harcarken, aileleri de pist dışından onlara destek verdi. Özel eğitimciler tarafından ücretsiz ders verilen pist, Trakya'nın ilk buz pateni pisti olma özelliğini taşıyor. Lüleburgaz Belediye Başkanlığı tarafından açılan paten pistinde 45 dakikalık seanslar için sivillerden 3, öğrencilerden ise 2 YTL ücret alınıyor. 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, gençlerin sadece televizyonda gördükleri buz pistini ilçelerinden hizmete sokmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Halebak, "Herkesin bu sporla tanışabilmesi için fiyatları ucuz tuttuk. Bizler yetişirken buz pisti göremedik ama çocuklarımız her şeyle tanışsınlar istiyorum. Pistimizde özel hocamız da bulunuyor ve isteyenler özel ders de alabilecek'' dedi. Açık havada kurulan pist, Mart ayına kadar açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 13:07:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?