30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Trakya'nın Lale Orta'sı Sedef Aktan

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ikamet eden Sedef Aktan iki yıldan bu yana Trakya'da oynanan Amatör Küme Futbol maçlarında hakemlik yapıyor.

Çorlu Bölgesi'nde yetişmiş iki bayan futbol hakeminden biri olan Sedef Aktan(20) görev aldığı maçlarda gösterdiği başarılı yönetimi ile spor çevrelerince takdir ile karşılanırken, bir bayan olmasına rağmen futbol sporuna fazlasıyla önem vermesi ile göz kamaştırıyor. Hakemliğe başlamadan önce Çorluspor Bayan Futbol takımında da görev alan Aktan hakemlik mesleğini severek yaptığını ifade ederken; futbolu ve özellikle futbol hakemliğini tüm genç bayanlara tavsiye ediyorum. Geçtiğimiz hafta sonu Pınarhisar'da oynanan Pınarhisarspor Yıldırımspor maçında görev alan Çorlu Bölgesi hakemleri ile birlikte Pınarhisar'a gelen ve maçı izleyen Sedef Aktan aynı zamanda üniversite sınavlarına hazırlanıyor. 

Pınarhisarspor Yıldırımspor mücadelesinin gözlemciliğini yapan eski hakemlerden ve aynı zamanda Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kırklareli Şube Başkanı Soner Emek de; Sedef Aktan'ın başarısını takdir ile karşıladığını ifade ederken, hakemlik mesleğinin güzel bir meslek olduğunu ve herkese tavsiye ettiğini dile getirdi. Soner Emek ayrıca; tüm hakemlere destek olunması ve sahip çıkılması gerektiğini sözlerine eklerken, maçlarda penaltı kaçıran bir futbolcunun, hatalı gol yiyen bir kalecinin de en az hakemler kadar hatalı olduğunu, hakemlerin de en nihayetinde bir insan olduklarını ve istemeseler de hata yapabileceklerini belirtti. Hakemlere fazla yüklenilmemesi gerektiğine de dikkat çeken Emek, kamuoyunun hakemlere daha ılımlı yaklaşması gerektiğini savundu.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 23:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinem aktan IP: 88.250.104.xxx Tarih : 12.04.2008 15:01:39

sedef benim ablam ben ablamla grur duyuyorum