27
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

TREDAŞ'tan 14 milyonluk yatırım

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Erdoğan, Kırklareli'ndeki yatırımlarının 14 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

Erdoğan, Genel Müdür Yusuf Baykan ile birlikte Kırklareli Devlet Su İşleri Sosyal Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, özeleştirme sürecinin tamamlandığını ve 24 saat kesintisiz ve kaliteli enerjiyi nihai tüketicilere iletmenin uğraşını verdiklerini söyledi.

Kırklareli'nde yaptıkları yatırımın geçen yıla oranla 3 kat arttığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bundan sonra yatırımlarımız son hızla devam edecek. Yatırımlarımız geçen yıllara göre, il bazında 3 katına yaklaştı. Özelleştirme süreci tamamlandı, TREDAŞ ismiyle Holding olarak çalışmalara devam edeceğiz. Bu bağlamda bütün arkadaşlarımız iş başında. Geçen yıla kadar yıllık 4 milyonu geçmeyen Kırklareli yatırımı bu yıl itibariyle yaklaşık 14 milyon liraya ulaştı. Bundan sonra da belli bir program çerçevesinde böyle gidecek."

Genel Müdür Yusuf Baykan da Trakya bölgesinde elektrik kesintilerinin yatırım ihtiyaçlarından ve tesislerin eski olmasından kaynaklandığını bildirdi.

Baykan, kış şartlarının sert geçmesinden dolayı sık sık elektrik kesintisi yaşandığını ve kendilerinin de zor durumda kaldığını anlattı.

Kesintilerin yatırımla ve teknoloji ile çözülebileceğini ifade eden Baykan, şöyle devam etti:

"20 bin kilometrelik bir alanda hizmet veriyoruz. Sadece Kırklareli'ne bakacak olursak yerleşim yerleri ve dağlık alanlar var. Kırklareli'nin yerleşimi çok dağınık. Her tarafa ulaşarak bütün tesislerin yenilerini kurmak kolay değil. Bu zamanla olabilecek bir iş. Çok hızlı bir şekilde olmuyor.

Elektrik kesintileri yatırım ihtiyaçlarından ve tesislerin eski olmasından kaynaklanıyor. Biz de planlarımızı enerji kalitesine yönelik, kapasiteyi arttırma ve talepleri karşılamaya yönelik öncelik veriyoruz. Özellikle sıkıntılı yerlerden başlayarak çalışmalarımızı tamamlayacağız."

-Kaçak elektrik kullanımı ile mücadelemiz aralıksız sürüyor-

Kaçak elektrik kullanımı ile mücadelelerinin aralıksız bir şekilde sürdüğünü de anımsatan Baykan, bir abonenin parasını öderken, komşusunun para ödememesinin ve elektriği kaçak kullanmasının kimse için adil olmadığını bildirdi.

Kaçak elektrik kullanımlarına karşı 20 kişilik bir ekipleri olduğuna işaret eden Baykan, şunları kaydetti:

"Kaçak elektrik kullanımı en düşük seviyeye indirmek, bu işi kontrol altına almak istiyoruz. Bu durumla ilgili 20 kişilik bir ekibimiz var. Çok daha yoğun bir şekilde bu kontrolleri yapıyorlar. Bu durumu 20 kişilik bir ekibin kaldırması tabii ki mümkün değil. 1,5 milyon nüfusun yaşadığı 850 bine yakın abonenin olduğu bir bölgede hizmet veriyoruz. Ancak hedefimiz bunları kontrollü bir şekilde en az seviyeye indirmek."

Baykan ayrıca, elektrik hatlarının yer altına alınması için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma 19:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?