7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Türk-Macar kardeşliği

KIRKLARELİ VALİSİ AYDOĞDU:

Kırklareli'ye bağlı Kavaklı Belediyesi ile kardeş şehir olma yolunda ilerleyen Macaristan'ın Szabadbattyan Belediyesi yetkilileri, Vali Cengiz Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti.

Kavaklı Belediyesi ile kardeş şehir ilişkilerinde bulunan Szabadbattyan Belediyesi, Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç'un daveti üzerine, ziyaret amacıyla Kırklareli'ne geldi. Macaristan heyeti, Başkan İnci Tunç nezaretinde, Kırklareli'ni gezip, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti. Szabadbattyan Belediye Başkan Vekili Matrai Csaba, Vali Aydoğdu'ya Szabadbattyan şehrinde Türklere ait bir kulenin maketi ile çeşitli hediyeler verdi.

Matrai Csaba, yaptığı açıklamada, "Kavaklı ile kardeş şehir olma planımızı ilerletmek istiyoruz bu amaçla buraya geldik. Bizim buradaki ziyaretlerimiz, bizleri öylesine mutlu etti ve buna da inanıyoruz ki iki halk arasında çok büyük bir yakınlık var. Gerçek şu ki, iki halk belki birbirimizden uzak kaldık ama bizlerden kalan kültüre sizler, sizler kalan kültürlere de bizler değer veriyoruz. Kendi halkımız olarak bu değerleri ileriye götürerek gençlerimize aşılamaya çalışacağız ve bu kardeşlik daha da güçlenecek" dedi.

Vali Cengiz Aydoğdu ise, "Bizde kendilerini ilimizde görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Sayın Başkanın konuşmalarında ifade ettiği gibi, Macaristan ile Türkiye biraz uzaklaşsa da, Türk halkı hiçbir zaman Macaristan'ı unutmadı. Bizim milletimizin gönlünde Macaristan ayrı bir yeri var. Macaristan'ın bağımsızlığı, hürriyeti ve gelişmesi bizim her zaman istediğimiz bir şey olmuştur. Bizim tarihimizde Macaristan Avrupa'nın kilidi olarak anlatılır. Türk devlet felsefesi, Macaristan bağımsız olursa, Avrupa huzur içinde olur. Bugün için Avrupa Birliği'nin dengesinin Macaristan'ın Avrupa Birliği'ne üye olmasına bağlıyoruz ve çok önem veriyoruz. En az kendi ülkemizin Avrupa Birliği'ne üye olması kadar Türk halkını sevindiren bir gelişme olmuştur Macaristan'ın Avrupa Birliği'ne üye olması" diye konuştu.

İki belediyenin kardeşliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Aydoğdu, bunun çok sevindirici olduğunu söyledi. İki halkın kardeşliğinin söz konusu olduğunu aktaran Aydoğdu, "Sizler esasında bizlerin misafirleri değil, kardeşlerimizsiniz. Kendi ülkenizdeki gibi rahat edip, ilimize gezerek hoş vakit geçirmelerini ümit ediyorum" dedi.

KIRKLARELİ VALİSİ AYDOĞDU:
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 11:06:02
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 13:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?