6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

Türkiye Belediyelerine Örnek Bir Sempozyum

Kırklareli Kaynarca Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen “Kaynarca Tarih ve Kültür Sempozyumu’nun ilki 17 Ekim 2007 Çarşamba günü Kaynarca İlköğretim Okulu Toplantı Salonu’nda seçkin bir topluluk tarafından ilgi ile izlendi.

Kaynarca Belediye Başkanı Sayit Uçan açılış konuşmasında; Tarih ve Kültür Sempozyumu’nun burada yaşayan insanların kendi yörelerini daha iyi tanımaları açısından son derece faydalı olacağına inandıklarını, insanların ait olma ve sahip olma duyguları ile tarihten gelen izlerini arama uğraşı içerisinde olmaları gerektiğini belirtti. Ardından da “Dünü doğru tanımak, bu günün kıymetini bilmek, yarın için neler yapılabileceğinin araştırılması ve bugün hangi noktada olduğumuzun farkında olabilmek gibi bir takım uğraşlar içerisinde olmalıyız, bu anlamda doğrulara ulaşabilmemiz için de tarihimiz ve kültürümüz hakkında en iyi şekilde bilgi sahibi olmamız gerekir” diyerek sözlerini tamamladı

Türkiye’deki diğer belediyelere örnek olacak sempozyuma Pınarhisar Kaymakamı Önder Coşğun, Pınarhisar Garnizon Komutanı Kur. Alb. Vahap Özoğlu, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Pınarhisar Belediye Başkanı Mehmet Kapılı’nın yanı sıra, Üsküp Belediye Başkanı Erdoğan Kıyıcı, Çakıllı Belediye Başkanı Halil Soyaslan, Köy-Koop Kırklareli Birliği Başkanı Erdoğan Kantürer, çevre ilçelerden gelen davetliler ve bazı idari amirler ile halktan da çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kenthaber ekibinden Erdem Yücel, Cemile Yücel ve Süleyman Karael’in de baştan sona kadar izlediği sempozyumda Trakya Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Engin Beksaç yörenin arkeoloji yönünden önemini belirtti. Ardından Kenthaber Yayın Koordinatörü Erdem Yücel Türkiye ve Trakya’da Define Kazıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanlarından Arkeolog Murat Arık eski eser yasalarının uygulanışını, Trakya Üniversitesi Araştırma Görevlilerinden İsmail Hakkı Kurtuluş yöredeki Trak Kalelerini, Fırat Arapoğlu yöredeki Türk devri eserlerini, Gazeteci Süleyman Karael Tarih ve Kültürümüze nasıl sahip çıkılacağı konusunda bildiriler sundular.

Sempozyum sonunda Kaynarca Belediye Başkanlığı tarafından Konuşmacılara birer plaket verildi. Prof. Dr. Engin Beksaç’ın Plaketini Pınarhisar Kaymakamı Önder Coşğun, Kenthaber Genel Yayın Koordinatörü-Arkeolog Gazeteci Erdem Yücel’in Plaketini Garnizon Komutanı Kur. Alb.Vahap Özoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Arkeolog Murat Arık’ın Plaketini Üsküp Belediye Başkanı Erdoğan Kıyıcı, Araştırma Görevlisi İsmail Hakkı Kurtuluş’un plaketini Çakıllı Belediye Başkanı Halil Soyaslan, Araştırma Görevlisi Fırat Arapoğlu’nun Plaketini Pınarhisar Belediye Başkanı Mehmet Kapılı verirken, Gazeteci Süleyman Karael’in Plaketini de Kaynarca Belediye Başkanı Sayit Uçan takdim ettiler. Daha sonra hep birlikte çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sempozyum sona erdi.

Süleyman Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 11:25:57
Güncelleme :20 Ekim 2007 Cumartesi 11:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?