20
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

Tuvaletten seçim yatırımı olur mu?

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, yardıma muhtaç ve fakir vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca hazırlanan proje ile 215 tuvalet ve banyo yaptırılmasını 'seçim amaçlı' olarak nitelendirenlere tepki gösterdi.

 Vali Coş, "Yardımları siyasi amaçlı göstermeye çalışanları esefle izliyorum. Benim yönetimimdeki valilik ve hiçbir kamu kuruluşu böyle küçük hesaplar peşinde koşamaz" dedi.

Kırklareli'de yaşayan 'Roman' vatandaşları için hazırlanan yardım projelerinin seçim yatırımı olarak lanse edilmek istendiğini ifade eden Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, hiçbir kamu kuruluşunun böyle küçük hesaplar peşinde olmadığını söyledi.

Fakir vatandaşlar için hazırlanan tuvalet ve banyo yaptırılması projesinin 2007 yılında başlatıldığını kaydeden Vali Coş, "Kırklareli merkezinde yaşayan ve "Roman" olarak bilinen, fakir ve muhtaç olup tuvalet ve banyosu hiç olmayan ya da çok yetersiz olan ailelerin ayni yardım yoluyla sağlıklı banyo ve tuvalet edinmeleri için İlimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yapılan çalışmaların bazı basın yayın organlarında çarpıtıldığı, "Siyasi amaçlı" gösterilmeye çalışıldığı esefle müşahede edilmiştir. Banyo ve tuvaleti hiç ya da yeterli olmayan meskenlerde yaşayan vatandaşlarımızı sağlıklı banyo ve tuvalete kavuşturmak, insan ve çevre sağlığı yönünden tehlike arz eden ve Ülkemizin, özellikle de Trakya'nın çağdaş görünümüne yakışmayan, bu olumsuz tablonun acilen ıslahı için Valiliğimiz 20.02.2007 tarihinden itibaren çalışmalara başlamıştır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 23.02.2007 tarih 879 sayılı, 29.05.2007 tarih ve 885 sayılı, 15.08.2008 tarih ve 913 sayılı Mütevelli Heyet Kararları ile bu konuda hazırlanan Banyo ve Tuvalet Yapım Projesinin uygulamaya konulabilmesi için Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünden fon tahsisi talep edilmiştir. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün 07.11.2008 gün ve 8520 sayılı yazılarıyla ödenek tahsis edilmiştir" dedi.

215 aileye ayni yardım olarak banyo-tuvalet kazandırılması imkanı ihale kanunu çerçevesinde hazırlandığını belirten Kırklareli Valisi Coş, "Bugüne kadar neden kanalizasyon yapılmadığını, atık suların sokağa bırakıldığını, vicdanları sızlatan banyo-tuvalet sorununun çözülmediğini sorgulamayan ve 21. yüzyıl Türkiyesi'ne yakışmayan bu tabloyu ortadan kaldırmak için harekete geçmeyenleri hiç eleştirmeyenlerin, Vakfın bu insani projesine teşekkür etmeleri bir insanlık görevi iken aksine rahatsız olmaları manidardır. Fakir ve muhtaç vatandaşlarımız için büyük önem ve aciliyet taşıyan, ertelenmesi ciddi sakıncalar oluşturabilecek nitelikteki Sosyal yardım faaliyetleri; hiçbir siyasi görüş, din, mezhep, etnik köken, felsefi görüş ayrımı yapılmadan, tamamen objektif kıstaslara göre, ilgili mevzuatı uyarınca, hakkaniyet, adalet, ahlak, vicdan, insaf kuralları çerçevesinde, Anayasamızın 2. maddesinde belirtilen "Sosyal Devlet" anlayışına uygun olarak kesintisiz sürdürülmektedir. Vakıflarımızdan yardım alanların
kimliklerinin açıklanmamasına, onurlarının zedelenmemesine de özel önem verilmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 15:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Serkan Baran IP: 88.247.82.xxx Tarih : 12.02.2009 08:48:16

Valimiz ne kadar da iyi niyetli. Konuşmasından roman vatandaşlarımızı daha geçen ay oraya paraşütle indirdiler sanırsınız. E aklınız neredeydi daha önce.