7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Vali Aydoğdu'ya soruşturma

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu' ya bakanlık soruşturması başlatıldı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Vali Aydoğdu'nun CHP ile ilgili konuşması nedeniyle konuyu soruşturmak üzere mülkiye başmüfettişi görevlendirdi.

Kırklareli Valisi’nin Abant Platformu’nda yaptığı konuşmada “CHP 1950’de kapatılmalı, İnönü layık olduğu yere gönderilmeliydi" demiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Vali'nin bu sözlerine büyük tepki göstermişti.

Kılıçdaroğlu Ak Parti hükümetinde valilerin halka değil, Ak Parti'ye hizmet ettiğini öne sürerek, “AK Parti'nin valisi, Ak Parti'nin valisi olarak kalıyorsa, Ak Parti'ye hizmet etmeyi devlete hizmet etmek olarak algılıyorsa o vali o koltuktan inmelidir. O vali bindiği arabaya Türk bayrağını çekemez artık” demişti.

Turizme de karşı çıkmış!

Vali Aydoğdu daha önce de tartışmalı açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Aydoğdu, Artvin Valiliği döneminde 2006’da turizme bayrak açmış ve “Turizmin Müslüman-Türk kültürünü bozacağını” savunmuştu. Aydoğdu “Allah Artvin’i turizmden korusun. Müslüman Türk kültürünün yaşandığı bir tek yaylalar kaldı. Orayı da mı turizme açalım? Şayet turizmden kazandığımızı, kaybettiklerimizle kıyaslarsak, kaybettiğimiz çok fazladır” demişti. Vali Aydoğdu bu sözleri nedeniyle “Karadeniz’deki son Müslüman” yakıştırmasıyla haberlere konu olmuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 10:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?