7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Vali Muşmal Kofçaz'da

KIRKLARELİ VALİSİ, İLÇE TOPLANTISINDA SORUNLARA ÇARE ARADI

Görevine yeni başlayan Kırklareli Valisi Muammer Muşmal, ilçeleri tanımak ve problemlerini yerinde görüp çözüm yolu bulabilmek için başlattığı ilçe toplantılarına devam ediyor.

Vali Muşmal başkanlığında Kofçaz Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Kofçaz ilçesinin sorunlarına çözüm yolları arandı. Kofçaz başta olmak üzere, bağlı belde ve köylerinin tüm sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, Kofçaz Kaymakamı Mehmet Kılıç, ilçe hakkında brifing verdi.

Kaymakam Kılıç, ilçe hakkında tarımdan sanayiye, sağlıktan ormancılığa, turizmden eğitime kadar ilçe hakkında bilgi vererek, ilköğretim okulu öğrencilerinin yemekhane sıkıntısı olduğunu, ilçede sağlık personeline ihtiyaç duyulduğunu, ilçede ceviz üreticiliğinin yapıldığını ancak ekonomik değer ifade edilecek kadar ceviz üretiminin yapılamadığını, bu konuda üretimin ve hayvancılığın yapılabilmesi için desteklenmenin gerektiğini belirtti. Kaymakam Kılıç ayrıca, desteklemelerin yapılması halinde ilçede ek gelir olarak arıcılığın ve halıcığın da yapılabileceğini ifade ederek, entegre ahır sisteminin ve süt sağım merkezlerinin kurulması gerektiğini belirtti.

Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan da yaptığı konuşmasında, ilçenin sorunlara değinerek, hayvancılığın gelişmesi için ilçede yapılan gölet çalışmalarına destek istediğini belirtti.

Vali Muşmal yapılan toplantının ardından yaptığı konuşmasında, Kırklareli'ne bağlı tüm ilçelerde yapılacak toplantının asıl amacının problemleri ilçe yöneticileri ve ilçede yaşayan sakinlerle tespit etmek olduğunu, tespiti yapılan problemleri çözüme kavuşturmak olduğunu belirtti.

Vali Muşmal, "Birincisi, Kofçaz ilçemizde asfaltsız köy yolu kalmasın. Anladığım kadarıyla bu ilçede en iyi olacak şeylerden birisi, hayvancılık ve ceviz yetiştiriciliği. Her türlü konuda ilçe ve köylerimizde kırsal kalkınmaya destek verilmeli ve vereceğiz de. Bakın, eğer bir işe başlarken olumlu bakarsak, emin olun ki o iş yüzde 99 bitmiş demektir. Ama o işe başlarken olmaz gözüyle bakarsak olacağı varsa da olmaz. Anlatmak istediğim, önemli olan bakma açısı. Ayrıca köylerde hiç çocuk kalmamış. Doğal olarak köy okulları kapatılmış. Bu gerçekten çok kötü bir durum. Bir genç köyünü terk edip fabrikada çalışmaya gidiyor. Kendi köyünde kalıp 4 inek baksa emin olun ki fabrikada kazandığından daha iyi kazanır ve daha az yorulur. Ama sigortası olmayana kız yok diyorlar. Bu durumda köyde kalıp daha fazla kazanacak ama sigortası yok. Fabrikada sigorta var, kazancı az. Böylelikle köylerini de terk ediyorlar" dedi

Vali Muşmal, toplantının ardından Kofçaz'ı gezerek, bir dizi incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.

KIRKLARELİ VALİSİ, İLÇE TOPLANTISINDA SORUNLARA ÇARE ARADI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 19:36:03
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 11:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?