7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Vali o sözlerini böyle savundu

KIRKLARELİ VALİSİ CENGİZ AYDOĞDU KENDİNİ SAVUNDU

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Abant'ta yaptığı konuşma ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili yaptığı eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Aydoğdu, "Ben o zaman tarihsel bir değerlendirme yaptım, konuşmamın güncel siyasetle ilgisi yoktur" dedi.

"DP'nin 1950'de iktidara geldiğinde CHP'yi kapatıp, İnönü'yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizliktir" sözleriyle gündeme gelen Cengiz Aydoğdu, yürüyerek geldiği valilik önünde açıklamalarda bulundu. Valilerin siyasetle meşgul olmadığını belirten Aydoğdu, "Valiler, kanunla kendilerine verilen görevleri yapar, benim sözlerimde tarihsel bir değerlendirmeydi. Sayın Genel Başkana da valilerin siyasi partilerle ilgili söz söylememe konusundaki sözlerine gönülden katılıyorum. Oradaki tepkisinde haklı. Basın benim sözlerimi bir tarihsel değerlendirmeden ziyade bugünkü güncel siyasetin konusuymuş gibi verdi. Kesinlikle benim bu günkü CHP ile ilgili söz söyleme yetkim değil, öyle bir niyetimde olamaz" diye konuştu.

Aydoğdu, hakkında soruşturma yapmak üzere müfettişlerin gönderilmesine sevindiğini belirterek, "Gelecek müfettişimiz, soruşturmaya da sevendim. Gerçekler çıkar ortaya. Benim davranışımı tutumumu biliyorsunuz. Burada devletin bize verdiği yetkiler çerçevesinde tarafsız bir şekilde görevimi yapmaya çalışıyorum. Kesinlikle günlük siyasetle ilgili söz söylemek gibi niyetimiz olamaz, bende o anlamda söylemedim. Sayın Genel Başkanın valilerin siyasetle ve görevle ilgili sözlerine hak veriyorum. Kanun da öyle diyor. Basının bunu tarihsel bağlamından koparıp bu gün için söylenmiş gibi göstermesi bir tepkiye neden oldu. Elbette Sayın genel Başkanı haklı, valiler siyasetle uğraşmaz işini yapar zaten bizde öyle yapıyoruz. Biz elbette hükümetin programını uyguluyoruz, burada kanun bizi hükümetin ve devletin temsilcisi sayar, burada hükümet, devlet ayrımını da doğru bulmuyorum esasında" şeklinde konuştu.

KIRKLARELİ VALİSİ CENGİZ AYDOĞDU KENDİNİ SAVUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 11:14:04
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 11:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?