30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Vali’nin lüks 4x4'leri

Kırklareli Valisi Coş'an, Mercedes marka makam aracı almasının ardından Chevrolet ve Audi'nin lüks 4x4'lerinden tahsis edilmesi Meclis gündeminde 

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde, "Kırklareli halkı, ülkemizin içinde bulunduğu koşullar ortadayken hele hele teröristlerin saldırdığı Aktütün Karakolu'nun taşınmasıyla ilgili ödenek yetersizliğinin ülke gündeminde tartışıldığı bu günlerde toplam piyasa değerleri 500 bin YTL'nin üzerinde olan 3 makam aracını, Sayın Vali Hüseyin Avni Coş’un hangi ihtiyaçtan aldığını haklı olarak tartışmaktadır" dedi. 

Coş'un, daha önce, satın alınan araçlar için valilikten para harcanmadığını savunduğunu aktaran Dibek, "Ancak her nedense Sayın Vali bugüne kadar bu araçların nereden ve hangi kaynaktan gelen parayla satın alındığını da kamuoyuna açıklamış değil" dedi. Dibek'in yanıt istediği sorular şöyle:
- Öncelikle Sayın Vali'nin bizzat kendisinin satın aldığı bir Mercedes marka makam aracı varken buna ilaveten Chevrolet Captiva marka bir araç da satın alınmış iken, bunlara ilaveten piyasa değeri yaklaşık 250 bin YTL olan Audi marka Q7 model aracın makama alınmasını doğru buluyor musunuz? Doğru buluyorsanız bu araç hangi ihtiyacı karşılamak içini satın alınmıştır? 

- Vali'nin kaynağını açıklamadığı Chevrolet ve Audi marka araçlar, Kırklareli Valilik makamına nereden ve nasıl satın alınmıştır? 

- Kırklareli ili hariç, Türkiye'deki 80 il valisinden kaç tanesi mevcut 2 adet makam aracı varken piyasa değeri 250 bin YTL olan yeni bir makam aracı olarak satın almıştır? 

- Sayın Başbakan'ın ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar karşısında harcamaların sıkı bir şekilde takip edileceği ve tasarrufa büyük önem verileceği açıklamalarıyla Sayın Vali'nin, değerleri 500 bin YTL'yi aşan araçları makam aracı olarak kullanması örtüşmekte midir?

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 11:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?