30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Vize'de 90. yıl coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kırklareli'nin Vize ilçesinde coşkuyla kutlandı. Vize Kaymakamı Murat Duru, bayram programında yaptığı konuşmada "Bugün ülkemizin her köşesinde olduğu gibi şirin Vize ilçemizde de Cumhuriyetimizin 90. Yıl dönümünü Millet olarak coşkuyla kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz" dedi.

Vize Tören Alanı'nda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet'in 90. yılı kutlama törenleri, ilk olarak Kaymakam Duru'nun tören alanında tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Ardından Kaymakam Duru, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Bora Taşdelen ve Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz tören alanında bulunan öğrencilerin, öğretmenlerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Protokolün yerini almasıyla birlikte İstiklal Marşı söylenirken Türk bayrağı göndere çekildi. Daha sonra okullar Metem Bando Takımı eşliğinde tören geçişi yaparak protokolü selamladılar. Kutlama töreninde günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Kaymakam Duru, Bugün ülkemizin her köşesinde olduğu gibi şirin Vize ilçemizde de Cumhuriyetimizin 90. Yıl dönümünü Millet olarak coşkuyla kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz diyerek şunları söyledi;

"Büyük Atatürk, Milli Egemenlik ilkesine dayalı çağımızın en güzel rejimi olan Cumhuriyet ve Demokrasiyi kurup Türk Milletinin her yönden gelişmesinin yolunu açmıştır. 'Egemen olan millettir. Bu Egemenlik kimseye devredilmez, kimseyle bölüşülemez. Millet kendi kaderini kendi eline almıştır ve Egemenliğin bir zerresinden vaz geçmez.' Atatürk bu sözleriyle Egemenliğin bir kişiye, zümreye, sınıfa devredilmeyeceğini ve dikta rejimlerin reddini vurgulamıştır. Milli Egemenlik dışında Cumhuriyet ve Demokrasi rejimi; insan haklarına saygıyı, seçme ve seçilme özgürlüğünü, hukukun üstünlüğünü, vatandaşların renk, cinsiyet, ırk, siyasi inanç ve mezhep ayrımı gözetmeden herkesin kanun önünde eşitliğini, hak arama özgürlüğünü, bilim ve inanç özgürlüğünü de içerir. Böyle çağdaş ve güzel bir rejimi Türk Milletine armağan eden Atatürk ve dava arkadaşlarına minnettarız"

Kutlamalarda Namık Kemal, Cumhuriyet ve Atatürk İlkokullarından ve Anadolu ile İmam Hatip Lisesinden öğrenciler şiir okudu. Kutlamalar Atatürk Orta Okulu öğrencilerinin folklor gösterisi ile sona erdi.  

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2013 Salı 18:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?