7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Yağmur bereketiyle uğurlandılar

2007 yılının ilk Kırklarelili Hacı Kafilesini dualarla uğurladık. Uğurlama esnasında yağmaya başlayan yağmur da heyecan meydana getirdi.


İslam Dininin, Müslüman olmanın 5 şartından birisi Hacca gitmek. İşte, Kırklareli’nde bu seneki Hac İbadeti yapacak olan Hacı Adaylarının ilk kafilesi dün dualarla uğurlandı.

Uğurlama programına, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da katıldı. Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Program esnasında hacı adaylarının yanında yer alarak onlara eşlik etti. Program esnasında yağmaya başlayan yağmur gittikçe şiddetlendi.

Programda ilahiler okundu, Hacı Adaylarına hayırlı ve rahat yolculular dilendi, onlardan dualar istendi. Hacı Adayları yakınlarına veda ederken duygulu anlar yaşandı. Kırklareli Müftüsü Bahaeddin Bildik, Hacı Adaylarına yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

“Hac İbadeti için gideceğiniz Kutsal Topraklarda; örfü, adeti, dili, ırkı, renkli farklı olan bir çok Müslüman’la, sadece “Müslüman” olduğu için bir araya geleceksiniz. Ve Türk Milletini orada temsil edeceksiniz. Yolunuz açık olsun. Bu aziz millete dualarınızı eksik etmeyin. Mekke’ye Medine’ye bizden selam götürün. Akan her damla kana, verilen her kurbana, giyilen her temiz ihrama Kırklareli’nden selam götürün. Selam olsun sizlere. Allah’a emanet olun”

Müftü Bildik’in konuşmasının ardından yapılan dua ile Hacı Adayları yola çıktı. İlk kafilenin 31 Aralık’ta gelmesi planlanıyor.

yeşilyurt gazetesi
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 10:03:10
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 10:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?