30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Yarar sağlamıyor zarar veriyor

İki yıldan bu yana bir yaptırım görmeyen, bu yaz tatilinde Pınarhisar Belediyesi tarafından onarılan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki salıncaklar metal malzemeden yapıldığı için kullanım esnasında sürekli öğrencilere zarar veriyor. 

Daha okulların ilk gününde bir öğrencinin kafasına çarparak yaran salıncaklar şu günlerde okul idaresi tarafından tellerle bağlanarak iptal edilmiş durumda. Ancak küçük yaştaki öğrenciler bu durumu anlayışla karşılamıyor ve bağlı salıncakları kullanabilmek için hala salıncaklara asılıyorlar. Bu durum da öğrencilerin olası bir tehlike ile karşı karşıya kalmalarına neden oluyor.

Bazı duyarlı öğrenci velileri bu metal salıncaklar yüzünden hemen hemen her yıl çocukların bir yerlerinden sakatlandığına dikkat çekerlerken; "Hiç değilse bu salıncaklar metal harici bir malzemeyle yapılsın, olacaksa plastik bir malzeme kullanılsın ya da hiç olmasın. Bizler her dakika çocuklarımızın başında duramıyoruz. Çocuklarımız da tehlikenin nereden geleceğini henüz tahmin edemiyorlar ve başlarına istenmeyen olaylar gelebiliyor." diyorlar. Veliler ayrıca bu duruma en kısa sürede bir çözüm bulunmasını istediklerini blirttiler. 

Süleyman Karael/Pınarhisar KENTHABER
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 10:00:41
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 13:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?