7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Yeni doğalgaz rezervleri bulundu

Zorlu Enerji Grubu, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı Alpullu kasabası yakınlarında 90-100 milyon m3’lük kapasiteye sahip yeni doğalgaz rezervleri bulduğunu açıkladı.

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, yaptığı açıklamada, Zorlu Enerji Grubu bünyesinde doğalgaz arama faaliyetlerini yürüten Amity Oil International Pty. Ltd., tarafından bölgede 700-1000 metre derinlikte açılan üç ayrı kuyuda bulunan doğalgazın keşfinin tescil edildiğini ve bu aşamadan sonra doğalgaz çıkarma çalışmalarının yoğunlaşacağını ifade etti.

Bursa, bulunan gaz rezervinin 25 bin nüfuslu bir yerleşim yerinin 15 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğunu belirtti. Doğalgazın üretimine en kısa sürede başlayacaklarını anlatan Bursa, çıkaracakları gazı 2008 yılının ilk yarısına kadar dağıtım hattına vermeyi planladıklarını söyledi.

Zorlu Enerji Grubu, yıl sonuna kadar doğalgaz arıtma tesislerini kurmayı ve 2008 yılı ortalarına kadar da Babaeski-Lüleburgaz güzergahında inşa edilecek boru hatları ile gaz satışına başlamayı hedefliyor. Grup doğalgaz arama ve üretim çalışmalarını 2001 yılından buyana sürdürüyor.

Zorlu Grubu, TPAO ile birlikte, bölgede Göçerler, Adatepe, D.Adatepe, Çayırdere, Velimeşe ve B.Velimeşe sahalarındaki mevcut kuyularda günlük toplam 650 bin m3 doğalgaz üretim kapasitesine sahip bulunuyor.
anka
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2007 Pazartesi 13:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?