6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

Yıldırımspor:2 - Pınarhisarspor:3

SAHA: Lüleburgaz 75.Yıl Stadı
TARİH: 4 Kasım 2007
HAKEMLER:Ayhan Debre,Halit Özalp,Ufuk Doymaz

YILDIRIMSPOR : Atalay-Samim,Yücel,Ahmet-Soner,Mehmet,Seydamet-Taha,Murat Çil-Tanzer,Sedat
YEDEKLER : Burak,Olcay,Hüseyin,Murat Okutan,Emre,Sergen,Halim
TEKNİK DİREKTÖR: İsa Gabralı

PINARHİSARSPOR: Kaan-Turgay,Ünal,Gürkan,Can,Hüseyin Karaca-Uğur,Aziz,Galip,Erçin-Nail
YEDEKLER : Resul,Emrah,Nevzat,Seyit,Tolga,Fatih
TEKNİK DİREKTÖR: Yusuf Şişkolar

GOLLER : Dk.67 Yücel, Dk.78 Mehmet(Yıldırımspor)-Dk.10 Aziz, Dk.60 Nail, Dk.90 Nevzat(Pınarhisarspor)
SARI KARTLAR: Yücel,Mehmet(Yıldırımspor)-Gürkan,Uğur(Pınarhisarspor)

MAÇIN ANALİZİ

Kırklareli Süper Amatör Futbol Ligi'nde 4 Kasım 2007 Pazar günü Lüleburgaz 75.Yıl Stadı'nda oynanan 6.hafta maçında Pınarhisarspor rakibine oranla daha iyi bir performans sergiledi ve Yıldırımspor'u 3-2 mağlup etti. Aynı zamanda tecrübeli iki teknik adamı da karşı karşıya getiren maçta İsa Gabralı'nın Yıldırımsporu, Yusuf Şişkolar'ın Pınarhisarsporu'na yenilmekten kurtulamadı. Gerek İsa Gabralı, gerekse Yusuf Şişkolar yaptıkları hamlelerle oyunu kendi lehlerine çevirmek istediler. Maça hızlı başlayan Pınarhisarspor daha maçın başlarında son haftalarda boşu olmayan ve adeta takımı sırtlayan Aziz'in ayağından bulduğu şık golle 1-0 öne geçti.

Karşısında bu şekilde diri bir Pınarhisarspor bulacaklarını düşünemeyen Yıldırımspor'lu oyuncular bu golden sonra oyunu biraz sertleştirdiler. Maçın Tecrübeli Hakemi Ayhan Debre yaşanan sertlikler karşında elini sık sık cebine atmak ve sarı kartını kullanmak zorunda kaldı. Yer yer iki takımın oyuncuları arasında yaşanan münakaşalara ve ağız dalaşlarına yerinde müdahele ederek, maçın atmosferini yumuşatmaya çalışan Ayhan Debre, tecrübesinin de yardımıyla maçta gerilimin yükselmesini önledi. Maçın ilk yarısı Aziz'in attığı tek golle sona erdi ve Pınarhisarspor devre arasında soyunma odalarına 1-0 önde gitti. 

İkinci yarıya Pınarhisar ilk yarıdaki kadrosu ile çıkarken, Yıldırımspor'da İsa Gabralı Taha’nın yerine tecrübeli oyuncusu Olcay’ı sahaya sürdü. İkinci yarı Yıldırımspor Pınarhisarspor kalesine oldukça fazla yüklendi. Ancak maçın 60.dakikasında gelişen bir Pınarhisarspor kontratağında Yıldırımspor kalecisi Atalay ile karşı karşıya kalan Nail, kaleciyi de çalımlayarak topu 2.kez Yıldırımspor ağları ile buluşturdu. Bu dakikaya kadar vasat bir oyun sergileyen Nail’in ayağından gelen bu golle Pınarhisarspor 2-0 öne geçti. 

Yıldırımspor bu golün şokunu üzerinden çabuk attı ve Pınarhisarspor kalesinde baskıyı iyice arttırdı. Kenar yönetimi tarafından yerden oyun kurmaları istenen Yıldırımspor’lu oyuncular, Hocaları İsa Gabralı’nın verdiği bu taktik sonrasında 67. dakikada Yücel ile durumu 2-1’e getirdi. Pınarhisarspor’da rakibinin yaptığı müdahale ile ayak bileğinden sakatlanan Hüseyin Karaca yerini Emrah’a bıraktı. Bu dakikadan sonra iki teknik adamda son hamlelerini yaparak skoru lehlerine çevirmek istediler. Yıldırımspor’da Tecrübeli Teknik Adam Gabralı Murat Çil’in yerine Murat Okutan’ı oyuna dahil ederken, Pınarhisaraspor Hocası Yusuf Şişkolar da; ilk golün sahibi Aziz’in yerine Nevzat’ı sahaya sürdü.

Maçın 78.dakikasında Yıldırımspor’un kazandığı en direk serbest atışı Mehmet kullandı. Pınarhisarspor barajına rağmen topu kaleye göndermeyi başaran Mehmet, meşin yuvarlağı 90 tabir edilen yere göndererek Pınarhisarspor ağları ile buluşturunca maç birden 2-2 olu verdi. Bu golden sonra Pınarhisarspor’lu oyuncular ve kenar yönetimi, pozisyonun endirek serbest atış olduğunu ve direk kaleye giden bu golün geçerlilik kazanmaması yönünde maçın hakemi Ayhan Debre’ye uzun süre itirazda bulundular. Ancak hakemin kararı değişmedi. 2-0 önde götürdüğü karşılaşmada kalesinde gördüğü beklenmedik gollerle skorun 2-2’ye gelmesi Pınarhisarspor oyuncularını maçtan koparmadı. Maçta dakikalar 90’ı gösterirken ilk golün sahibi Aziz’in yerine oyuna dahil olan Nevzat, bir Pınarhisarspor kontratağında Yıldırımspor kalecisi Atalay ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda affetmedi ve topu ağlara göndererek Pınarhisarspor’u 3-2 öne geçirdi.

Maçın hakemi Ayhan Debre’nin normal süreye 4 dakika ilave etmesi üzerine, Pınarhisarspor Teknik Direktörü Yusuf Şişkolar son kozunu oynayarak, zaman kazanmak ve maçı galip tamamlamak adına Erçin’in yerine Seyit’i sahaya sürdü. Hakemin son düdüğü ile sona eren maçta Yıdırımspor kendi evinde Pıanrhisarspor’a yenilmekten kurtulamadı ve maç Pınarhisarspor’un 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.

Maç sonunda Yıldırımspor Teknik Direktörü İsa Gabralı ; “İyi mücadele oldu, biz takım olarak yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik, Pınarhisarsporlu oyuncular pozisyonları değerlendirdi ve maçı kazanmasını bildi, Pınarhisarspor’u tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” derken, Tecrübeli teknik adam Gabralı’nın lider olabilecekleri haftada 3 puan alamadıklarından dolayı üzgün olduğu gözlendi. Pınarhisarspor Teknik Direktörü Yusuf Şişkolar da; “Yıldırımspor bu güne kadar aldığı puanları hak eden bir takım olduğunu gösterdi, iyi mücadele ettiler, deplasmanda oynamamıza rağmen oyuncularım iyi direndiler ve istekli oynadılar. 2-0 önde götürdüğümüz maçta skorun 2-2’ye gelmesine rağmen oyuncularım canla başla mücadele ettiler ve kazanmasını bildiler. Oynadığımız oyunla 3 puanı hak ettiğimizi düşünüyorum. Oyuncularımı gösterdikleri üstün performanstan dolayı kutluyorum, Yıldırımspor’a da bundan sonraki haftalarda başarılar diliyorum” dedi.


MAÇA DAİR İLGİNÇ NOTLAR 

Geçtiğimiz haftayı maç yapmadan (bay) geçiren Pınarhisarspor bir haftalık ara yaramış olacak ki; takım halinde oldukça iyi bir performans sergilediler. Özellikle defansta Ünal ve Gürkan, orta sahada Uğur ve Aziz takımda güven veren isimlerdi. Yıldırımspor ise kendi saha ve seyircisi önünde olmasına rağmen, maçın bazı bölümlerinde kendi sahasına hapsoldu. Yıldırımspor'un ileri uç elemanları geliştirdikleri ataklarda yakaladıkları mutlak pozisyonları değerlendiremedi. İkinci yarının sonlarına doğru 2-0 geriye düştükleri maçta skoru 2-2'ye getirmelerine rağmen yenilgiden kurtulamadılar. Maçı 3-2 kazanan Pınarhisarspor bu galibiyetle puanını 8’e yükseltirken, Yıldırımspor 10 puanda kaldı.

Yıldırımspor Pınarhisarspor mücadelesini seyredenler arasında Pınarhisarspor’un başarılı oyuncusu Aziz’in İstanbul’dan gelen ailesi de vardı. Aziz’in küçük kız kardeşinin maçı seyrederken, “ Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” diye bağırması herkesi duygulandırdı.

Daha önce oynadığı karşılaşmalarda son dakikalarda yediği gollerle 3 puandan olan Pınarhisarspor, bu defa son dakikada attığı golle 3 puanın sahibi oldu.

Pınarhisarspor takımı bu sezon oynadığı maçlarda ilk defa rakip filelere 3 gol birden atarken, Yıldırımspor da ilk defa kalesinde 3 gol birden gördü.

Pınarhisarspor 2.galibiyetini elde ederken, bu skorla Yıldırımspor 2.mağlubiyetini aldı.

Lider Kırklarelispor’un maç yapmadan geçirdiği 6.haftada Yıldırımspor Pınarhisarspor’a yenilerek Lider olabilme şansını da kaybetmiş oldu.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 13:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sercan kurutay IP: 88.233.78.xxx Tarih : 5.11.2007 14:19:18

Öncelikle pınarhisarspor' u bu anlamlı ve zor galıbıyet oturu tebrık ederız... Super lig için P.hisarspor oldukca iyi bır Kadroya sahıp ve ıyı mücadele edıyor ancak bu gruplardan sonra Turkiye elemeleri için takvıye gereklı olduğunu düşünüyorum başarılar Pınarhisarspora...