30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Zidane tezahüratlarla karşılandı

Fransızların dünyaca ünlü futbolcusu Zinedine Zidane, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki Şaban Öğünç İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, ana sınıfı öğrencileriyle resim yaptı. 

Zidane, okul girişinde öğrenciler tarafından tezahüratlarla karşılandı. Okulun ana sınıfını ziyaret eden Zidane, sıralarda resim yapan öğrencilerin yanına oturarak, bir süre onların yaptığı resimleri inceledi.

Zidane, fazla resim yapma yeteneğinin olmadığını belirterek, yanına oturduğu Yaşar Yalçın isimli öğrencinin, resim kağıdına futbolcu resmi çizdi.

Bir gazetecinin, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonasındaki şansının sorulması üzerine Zidane, “Türkiye Avrupa'da çok başarılı olmuştur. Avrupa şampiyonasında da iyi dereceler alacağına inanıyorum” dedi.

Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy da Zidane'ye okulun ambleminin yer aldığı seramik tabak hediye etti.

“FUTBOLDA ŞİDDETİ HİÇBİR ZAMAN ONAYLAMIYORUM”

Fransızların dünyaca ünlü futbolcusu Zinedine Zidane, Türkiye'deki futbolu teknik bulduğunu belirtti. Zidane yaptığı açıklamada, Türk futbolunun gün geçtikçe geliştiğini söyledi.

Türkiye'deki futbolu teknik bulduğunu ifade eden Zidane, “Türk futbolunu yakından takip ediyorum. Başarılı futbolcularınız var. Türk futbol takımları katıldıkları turnuvalarda başarılar elde ediyorlar. Türk takımlarından önde olanlar Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş. Bu takımlar Avrupa ve dünyada isim yapmışlar, teknik futbolculara sahipler. Şu anda herhangi bir takımı çalıştırmayı düşünmüyorum. İleride bunu belki daha geniş olarak düşünebilirim” dedi.

Futbolda şiddet konusundaki soru üzerine Zidane, “Futbolda şiddeti hiçbir zaman onaylamıyorum. İyi bir şey değil. Her zaman centilmenlik ölçüsünde futbol oynanmalıdır” diye yanıtladı.

AA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 16:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat tepeli IP: 88.247.109.xxx Tarih : 7.06.2008 11:38:02

ben kırlareli erkek yetiştirme yurdun'dan serhat tepeli mili takımını cok seviyorum türkiye-portekiz maçına gelmek istiyorum sizleri seven serhat tepeli