19
Mayıs
2024
Pazar
LÜLEBURGAZ - KIRKLARELİ

ABD'den 11 madalya ile döndüler

KIRKLARELİLİ ÖĞRENCİLER AMERİKA'DAN 11 MADALYA İLE DÖNDÜ

Lüleburgaz Özel Büyük Şimşek ilköğretim Okulu, Amerika Birleşik Devletleri'nin Lincoln şehrinde bulunan Nebraska Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Matematik Olimpiyat'ında 11 madalya kazandı.

Dünya genelinde 90 ülkeden 170 bin öğrencinin katıldığı AMC-8 Uluslararası Matematik Olimpiyat'ında Özel Büyük Şimşek Koleji öğrencileri, 3 altın, 4 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 11 madalya kazanarak uluslararası yarışmada büyük bir başarıya imza attı. Sınava giren 8. Sınıf öğrencilerinden M. Şamil Binici, Burak Aytop, Safa Erden 22 puan barajını geçerek altın madalya kazandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kolejin Müdürü Salim Kaplan, öğrencilerinin uluslararası başarılarından dolayı duydukları

mutluluğu dile getirerek, "Öğrencilerimizin dünya bilim olimpiyatlarında altın, gümüş, bronz madalya kazanmalarının ülkemiz ve milletimiz adına gurur verici. Öğrencilerimiz bu başarılarıyla bizlere büyük bir sevinç yaşattılar, aynı zamanda olimpiyat çalışmaları yapan diğer öğrencilerimize de örnek oldular. Okulumuzda 5. Sınıftan itibaren Matematik Olimpiyat takımları oluşturuluyor ve bu takımlar özel ders ve kaynaklarla yetiştiriliyor, 6. Sınıftan itibaren de ulusal ve uluslararası yarışmalara giriyorlar.

Bu yarışmada da 6, 7 ve 8. sınıf olimpiyat takımlarımız yarıştı" dedi.

KIRKLARELİLİ ÖĞRENCİLER AMERİKA'DAN 11 MADALYA İLE DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2010 Cumartesi 16:20:04
Güncelleme :19 Aralık 2010 Pazar 17:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?