22
Mayıs
2024
Çarşamba
LÜLEBURGAZ - KIRKLARELİ

Belediye personel alacak

Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru alacak.. İşte şartlar..

Lüleburgaz Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet memurları Kanununa tabi olarak dn edilmek üzere, 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliği", 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resme "de yayımlanan "Belediye İtfaiye Yönetmeliği" ve 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi :"de yayımlanan "Belediye Zabıta Yönetmeliği" hükümlerine göre aşağıda unvanı, smıfı, adedi, nitelikleri, KPSS türü, KPSS puanı ve diğer şartlan taşımak kaydıyla, belirtilen boş İtfaiye Eri ile Zabıta Memuru kadrolarına sözlü sınav ile alım yapılacaktır.

ALINACAK MEMUR KADROLARINA AİT BİLGİLER


Sıra No Alınaacak Kadro Unvanı Sınıfı Kadro Derecesi Adedi Niteliği KPSS Türü KPSS Puanı Cinsiyeti


1- İtfaiye Eri G.I.H 7 Derece 7 Adet 4 yıllık Fakülte mezunu ( Kamu YOnetimi, Halkla İlişkiler, Siyasal Bilgililer, İşletme, Sosyoloji, bölümünden mezun olmak tercih sebebi) KPSSP3 En Az 60 Puan K-E


2- İtfaiye Eri G.I.H 8Derece 1 adet 2 yıllık Meslek Yüksek Okul Mezunu (Mahalli İdareler, Yerel Yönetimler, Halkla llişkiler.bölümünden mezun olmak tercih sebebi) KPPSP93 En Az 60 Puan E


3- İtfaiye Eri G.I.H 9 Derece 2 Adet 2 yıllık Meslek Yüksek Okul Mezunu (Mahalli İdareler, Yerel Yönetimler, Halkla İlişkiler, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, Makine bölümünden mezun olmak tercih sebebi) KPSSP93 En Az 60 Puan E


4- İtfaiye Eri G.I.H 10 Derece 6 Adet 2 yıllık Meslek Yüksek Okul Mezunu (Mahalli İdareler, Yerel Yönetimler, Halkla İlişkiler, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, Makine bölümünden mezun olmak tercih sebebi) KPSSP93 En Az 60 Puan E


5- İtfaiye Eri G.I.H 10 Derece 10 Adet Lise veya Dengi Okul mezunu olmak KPSSP94 En Az 60 Puan E


6- Zabıta Memuru G.I.H 7 Derece 1 Adet 4 yıllık Fakülte Mezunu (Kamu Yönetimi, Halkla İlişkiler, Siyasal Bilimler, Gıda Mühendisi, Sosyoloji bölümünden mezun olmak tercih sebebi) KPSSP3 En Az 60 Puan E


7- Zabıta Memuru G.I.H 9 Derece 3 Adet 4 yıllık Fakülte Mezunu (Kamu Yönetimi, Halkla ilişkiler, Siyasal Bilimler, Sosyoloji, bölümünden mezun olmak tercih sebebi) KPSSP3 En Az 60 Puan E-K


8- Zabıta Memuru G.I.H 9 Derece 8 Adet 2 yıllık Meslek Yüksek Okul Mezunu (Mahalli İdareler, Yerel Yönetimler Halkla İlişkiler, Adalet Meslek Yüksekokulu bölümünden mezun olmak tercih sebebi) KPSSP93 En Az 60 Puan E-K


TOPLAM 38


BAŞVURU ŞARTLARI

1-Türk vatandaşı olmak


2-Sınavın yapıldığı tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak

3-Kamu haklarından mahrum bulunmamak ( Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymemiş olmak)

4-Erkek adayların askerlik durumu itibariyle; fakülte ve Meslek Yüksekokulu mezunları için askerliğini yapmış veya tecilli veya muaf olmak, Lise ve Dengi Okul mezunları erkek adayların ise eylemli askerlik hizmetini yapmış olmak.

5- Görevini devamlı yapmasına engel olacak bir özrü bulunmamak.

6- Daha önce çalışmış olduğu kamu kurum ve kuruluşlardan disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

7- Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşlarında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde halen çalışıyor olmamak, herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet
yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak.

8- KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2004 ve sonrası sınavlarına girmiş olmak.

9- Tartılma ve ölçme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilodan fazla fark olmamak, (örneğin 1.67m boyunda olan erkek adayın kilosu 77 kg dan fazla 57 kg dan az olmaması) Boy ve kilo tespitleri kurumumuz İşyeri Hekimi
tarafından yapılacaktır.

10-(B) veya (C) sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak tercih sebebidir.

11-Yabancı dil biliyor olmak tercih sebebidir.


12- Bilgisayar bilgisi ve ofis araçlarını kullanabiliyor olmak tercih sebebidir.

13-Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye
teşkilatının çalışma şartlarına uymak.

14- Kalıcı ve bulaşıcı hastalığı olmamak, zabıta görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bir özrü bulunmamak. (Atama esnasında sağlık kurulu raporu istenir.)


BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:


Başvuru süresi, 15.11.2007 tarihinde başlayacak ve 26.11.2007 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular Lüleburgaz Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.


BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:


1- Başvuru Formu ( Boş başvuru formu örneği kurumdan temin edilecek veya www.luleburgaz.bel.tr adresinden indirilecektir.)


2- KPSS sonuç belgesi aslı veya noter tasdikli sureti


3- Nüfus cüzdanı fotokopsi (aslı ibraz edilecektir)


4- öğrenim durumlarını gösterir belge fotokopisi


5- Ehliyet belgesi


6- 2 adet yeni vesikalık fotoğraf (1 adedi Başvuru Formuna yapıştırılacak)

BAŞVURUSU KABUL EDİLENLERİN İLANI VE SINAVA GİRİŞ BELGESİ:


Belediyemize başvuran adaylar KPSS basan puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak, alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava cağnlacaktır. Sınava çağrılacak adayların listesi 13.12.2007 tarihinde Belediyemiz (www.luleburgaz.bel.tr) internet sitesinde ve Belediye binası ilan panosunda ilan edilecektir.


Sınava Giriş belgeleri 17.12.2007-19.12.2007 tarihleri arasında Lüleburgaz Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacaktır. Ayrıca adaylar kimlik tespitinde kullanılmak üzere kimlik belgesini yanlarında bulunduracaklardır.


SINAV KONULARI:


a. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası.


b. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi


c. 657 sayılı Devlet memurları Kanunu


d. Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşacaktır.

SINAV YERİ VE SAATİ:


İtfaiye adaylarının sözlü sınavı 25.12.2007-26.12.2007 tarihleri arasında saat:09.30'da başlamak üzere Belediye Meclis Salonunda yapılacaktır.


Zabıta adaylarının sözlü sınavı 27.12.2007 Perşembe günü saat: 09.30 da başlamak üzere Belediye Meclis Salonunda yapılacaktır.


İtfaiye Eri adayları için ayrıca 28.12.2007 Cuma günü saat: 09.30 da Belediyemiz Pazar Yeri Semt Merkezi'nde dayanıklılık sınavı yapılacaktır.

DEĞERLENDİRME:


Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Sözlü sınavdan 70 ve üzeri puan alan adayların sözlü sınav puanı ve KPSS puanı toplanıp ikiye bölünerek başarı puanı bulunur. En yüksek basan puanından başlayarak atama yapılacak sayı kadar asil ve yansı kadar yedek aday ilan edilir. Sınavı kazanan adaylar Belediyemiz hizmet binası girişi ilan panosunda ve Belediyemiz internet (www.luleburgaz.bel.tr) adresinde duyurulacaktır.Aynca sınav sonucu tüm adaylara yazılı olarak bildirilir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine sırasıyla yedek adaylardan atama yapılacaktır.


Yazılı tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeleri teslim etmeyen ve işlemlerini tamamlamayan adayların atamaları yapılmayacaktır.


Sınav Komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, basan puanlanm düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilen kadroların bir kısmına ya da hiçbirine alıp almama hakkına sahiptir.


Başvuru işlemleri sırasında gerçeğe aykın beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklannda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 10:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?