19
Mayıs
2024
Pazar
LÜLEBURGAZ - KIRKLARELİ

Kırklareli-Lüleburgaz: DYP lideri Başbakan gibi karşılandı

Lüleburgaz’ın Evrensekiz Beldesi’ni ziyaret eden ve halka seslenen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Trakya çiftçisinin hükümetin açıkladığı buğday fiyatlarıyla mağdur duruma düştüğünü belirtti. Ağar, "Biz gelince korkularından ofisleri açıyorlar, destekleme ödemelerini yapıyorlar, ben de onun için bu ziyaretleri yapıyorum. Esnafın, işçinin, memurun, emeklinin çaresi olacak diye gelenler, bütün bunlardan vazgeçmişler, sadece güç odaklarının umudu olmuşlardır. Milletin meselelerinden uzak, 40 derece sıcakta ofis önlerinde sürünen insanların meselelerinden uzak, yarın öbür gün ayçiçeğinin fiyatı artacak mı artmayacak mı diye merakla bekliyor bu çiftçiler. İş yapamıyorlar diye başa gelen bu iktidar, iş yapamamanın utancı içerisindedir" dedi.


Konuşmasında Sakarya’da meydana gelen hızlı tren kazasına da değinen Ağar, "Kendi kusurlarıyla yaptıklarını, kem göze, nazara bağlıyorlar. Nazar mazar değil, ihmal var. Bu zihniyetle bu kadar olur. Millet size gülüyor, gelsinler hükümete nazar boncuğu verelim diyor" şeklinde konuştu. Hükümetin söyledikleriyle yaptıklarının birbirini tutmadığını da ifade eden Ağar, "İş yapmak için geldiler, iş yapamıyorlar. Söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmuyor. Şimdi kapıları açsanız ülke dışına çıkmak için can atan milyonlar var. DYP 60 yıldır izlediği siyasetle hep halkın içinde olmuş, halkla el ele olmuş, milletle beraber yürümüştür. Milletle beraber iktidara yürüyor. Millet yaptığı seçimden pişman. Bir gün bu iktidara da bırakın artık yakamızı diyecekleri gün yaklaşmıştır. 60 yıllık Kırat AB’ye de taşıyacaktır bu ülkeyi. Bize 24 saat yetmiyor, nakış nakış işliyoruz Anadolu’yu, Ege’yi, Akdeniz’i Trakya’yı, Karadeniz’i. Karadeniz’de fındık üreticisi mağdur, Akdeniz’de domates üreticisi denize döküyor. ’Enflasyon düşüyor’ deniyor. Soruyorum mazot ucuzladı mı, neyin fiyatı düştü?" açıklamasında bulundu.

Evrensekiz Parkı’ndaki konuşmasını tamamlayan Ağar, buradan belediye binasına geçti. Belediye Başkanı Halim Birgül’ün başarılarından söz eden Mehmet Ağar, önce "Başkanı nasıl buluyorsunuz?" diye sordu, sonra, "Sokaklardan belli oluyor" diyerek yanıt verdi. Ağar bir partilinin, "Hükümet rekor kırıyormuş, ne diyorsunuz?" şeklindeki sorusuna ise, "Evet hükümet rekor kırıyor, buğday fiyatlarını yükseltip indiriyor, bunun rekorunu kırıyor" dedi.
Bu arada, Lüleburgaz’a gelişi şerefine dana kesmek isteyen Belde Başkanına Ağar engel olmak istedi. Dana, Mehmet Ağar’ın "Dananın canını bağışlıyorum" demesine rağmen kesildi. Evrensekizliler’i geldiği parti otobüsünden selamlayan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Belediye Başkanlığı’nı kazanan belediyelerden, Evrensekiz Beldesi’nden ayrılmasının ardından Trakya turunda İnece, Kırklareli, Pınarhisar, Demirköy ve Vize Belediyelerini de ziyaret etti.

iha-kırklareli
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 17:02:39
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 11:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?